DC Magyarország

Minden, ami DC!

Neil Gaiman újabb részleteket árult el a forgatás alatt álló Sandman sorozatról

hírek | 2020. október 30. 19:32 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a Netflix égisze alatt végre megvalósul Neil Gaiman ikonikus képregényének, a Sandmannek az adaptációja, mégpedig egy nagyköltségvetésű sorozat formájában, aminek első évada 11 részből fog állni, Gaiman pedig már régóta nekilátott a második etap megtervezésének is.

A szerző a Yahoo Entertainmenttel folytatott beszélgetésében elmondta, hogy már 10 napja zajlik a sorozat forgatása. Az első epizód a képregény első számát dolgozza majd fel, amiben a főszereplő, Morpheus egy mágus csapdájába esik, és évtizedeket tölt egy üvegcellában. Gaiman hangot adva az elégedettségének elmondta, hogy amikor kamerateszten látta a Morpheust játszó színészt az üvegcellában, elérzékenyült a látottaktól, olyan tökéletesen sikerült megragadniuk az alapanyag világát és hangulatát. Arra is visszaemlékezett, hogy korábban is kapott már sorozat ajánlatokat, ezek azonban nagyon rosszak voltak, így nem jutottak el a megvalósításig. A türelem azonban meghozta a gyümölcsét, és Gaiman most David S. Goyer (Krypton, Constantine) és Allan Heinberg (Wonder Woman) mellett egy olyan alkotógárdával dolgozhat, akik elkötelezettek a képregény adaptálása iránt, ahelyett hogy újraértelmeznék azt.

A horror, fantasy és mitológiai elemekben is bővelkedő képregénysorozat egyik legfélelmetesebb fejezete a 24 Hours című történet, ami egy étteremben játszódik, ahol egy őrült ember belemászik az ártatlan vendégek tudatába, és az egész egy véres fináléhoz vezet. Gaiman elárulta, hogy ez a sztori is helyet kap az első évadban, és nem fognak visszavenni az alapanyag brutalitásából, ami alatt többek között torokvágást és lefejezést is kell érteni. Emellett a Netflix sorozat feldolgoz még olyan kulcsfontosságú történeteket a képregény első két kötetéből, mint a “Dream a Little Dream of Me”, amiben jelentős mellékszerepben feltűnik a népszerű DC karaktert John Constantine is, az “A Hope in Hell”, amely szerint Morpheus a pokolba megy, hogy megtaláljon egy értékes tárgyat, és a “Collectors”, ami egy sorozatgyilkos találkozón játszódik. Az alkotó azt ígéri, hogy az adaptáció félelmetes lesz, de emellett sok minden más is, hiszen az alapanyagot is ez a sokszínűség és változatosság teszi olyanná, amilyen.

Amit azonban Gaiman egyelőre nem hajlandó elárulni, az az, hogy ki játssza a sorozatban Morpheust és a Végtelen testvérét, Halált. A férfi főszerepre az alkotó bevallása szerint többszáz jelentkezőt néztek meg, míg végül megtalálták a tökéletes választást az egyelőre fel nem fedett színész személyében. Hasonló a helyzet Halál szerepe kapcsán is, aki a “The Sound of Her Wings” című részben fog bemutatkozni a sorozatban, és Gaiman szerint erre a feladatra is a legalkalmasabb színésznőt találták meg a hosszas procedúra után.

A sorozat premierdátumáról egyelőre nincsenek hírek.

(Forrás: Yahoo)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük