DC Magyarország

Minden, ami DC!

Csalódást keltő bevétellel zárja az első hétvégéjét a Ragadozó madarak

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) nem szerepelt az elvárásoknak megfelelően a nyitóhétvégéjén, ugyanis 4.236 amerikai moziból összesen 33.25 millió dollárt hozott a Warner Bros. konyhájára.

A 2016-os Öngyilkos osztag folytatásának számító film így a DC Moziverzum eddigi leggyengébb nyitányát produkálta. Ez azért meglepő, mert a kritikai fogadtatása sokkal erősebb ennek a filmnek, mint David Ayer rendezésének, ami 133 millióval nyitott annak idején. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az osztag kalandja PG13-as korhatár-besorolás alatt futott, és olyan népszerű karaktereket vonultatott fel, mint Joker vagy Batman, még ha mindketten rövid ideig is voltak a vásznon. A Ragadozó madarak esetében nem merült fel ilyen magas bevétel lehetősége, lévén egy R besorolású filmről van szó, kevésbé ismert hősökkel a főszerepben, de egy 50 milliós nyitányt azért jósoltak neki a szakértők.

A marketingköltségeken kívül 80 millió dollárba kerülő produkciónak még van lehetősége pozitív irányba billenteni a mérlegét, hiszen nem igazán van vele egy kaliberű vetélytárs a közelgő premierek között. Nemzetközi szinten Cathy Yan rendezése további 48 millió dollárt zsebelt be 78 országból, amihez hozzátartozik az is, hogy Délkelet-Ázsiában a koronavírus miatti pánik jelentősen csökkenti a mozik látogatottságát.

Ha a Ragadozó madarak a későbbiekben sem teljesít jobban, a Warner egy újabb veszteséggel nézhet szembe. A stúdió a Jokeren kívül mostanában egy elég rossz szériát mutat fel, hiszen zsinórban buktak meg a kasszáknál az olyan mozijai, mint az Álom doktor, az Aranypinty vagy a Richard Jewell balladája.

A hétvége egyetlen új címe lévén a Ragadozó madarak így is az első helyre került a bevételi listákon. A három hete folyamatosan listavezető Bad Boys for Life 12 millió dollárral a dobogó második fokára zuhant, és jelenleg 166 milliónál jár.

(forrás: Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük