DC Magyarország

Minden, ami DC!

Cathy Yan kifejtette a véleményét a Ragadozó madarak mérsékelt sikeréről, és újabb kulisszatitkokat árult el

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) bár pozitív kritikai visszhangot kapott (mi is szerettük), és képregényfilmes mércével nézve alacsony költségvetésből, mindössze 82 millió dollárból készült, mégis az elvárásokon alul teljesített a kasszáknál. A film rendezője, a független filmek világából érkező Cathy Yan egy terjedelmes interjút adott a Hollywood Reporternek, amelyben kifejtette a véleményét erről a teljesítményről, és elárult pár eddig nem ismert kulisszatitkot is.

A stúdió nagy elvárásokat fűzött a filmhez, és természetesen az alkotók is zajos sikerre számítottak, ez azonban nem következett be, amiért a rendezőnő csalódottságának adott hangot. Elmondása szerint azt remélte, hogy a világ készen áll egy színes bőrű nő által vezényelt, női főszereplőket mozgató filmre, de szomorúan kell belátnia, hogy még nem. Szerinte az előítéletek is szerepet játszottak abban, hogy a bevételi mutatók nem érték el a várt magasságot. Azt is hozzátette, hogy soha nem játszottak el azzal a gondolattal, hogy alacsonyabbra veszik a korhatár-besorolást, hogy ezzel több embert a moziba tudjanak csábítani, a film mindvégig R-besorolás alatt készült. A Ragadozó madarakat sok kritika és vélemény hasonlította a Deadpoolhoz, főleg a negyedik falat áttörő, önreflexív humora miatt. Persze, ha a kronológiát nézzük, Margot Robbie és Christina Hodson forgatókönyvíró már a szkript első vázlataiban is ezt a stílust vetették papírra, még 2015-ben, a Deadpool bemutatása előtt. Yan erre a kérdésre is kitért az interjúban, és elmondta, hogy nem zavarják a Deadpoolos hasonlatok, nagyon szerette azt a filmet, de ő a Ragadozó madarakat inkább önmagában próbálja értékelni. Olyannyira, hogy szerinte sokkal kockázatosabb volt úgy elkészíteni ezt a filmet, hogy nem egy konkrét folytatása a 2016-os Öngyilkos osztagnak, hanem már az elején egész más irányt vesz Harley élete, és talán ez is szerepet játszik a visszafogott anyagi sikerben.

A film egyik legerősebb jelenete az, amikor az Ewan McGregor által játszott Roman Sionis a klubjában megszégyenít és zaklat egy nőt, mert azt képzeli, hogy rajta nevet. Yan elmesélte, hogy harcolnia kellett azért, hogy ezek az egyébként kényelmetlen és feszültséggel teli képsorok bennmaradhassanak a filmben. “Kockázatos volt, és küzdenünk kellett, hogy megtarthassuk. Van olyan változata a filmnek, amiben nincs benne. Szerintem ez a jelenet fontos fordulópont Roman és Kanári számára is, ezért elengedhetetlen, hogy ott legyen.”

További érdekességként megtudtuk, hogy a fináléban látható nagyszabású harcjelenet eredetileg egy szálloda különböző emeletein zajlott volna. Aztán, amikor a helyszínt megváltoztatták a vidámparkra, sok új kreatív lehetőség tárult eléjük, amelyeket igyekeztek maximálisan kihasználni. A harcjelenetben teljes egészében maguk a színésznők láthatóak, nem helyettesítették őket kaszkadőrök az egyébként sokszor veszélyes koreográfiák alatt sem.

A Ragadozó madarak Amerikában már elérhető a digitális platformokon, a koronavírus miatt ugyanis a tervezett időpontnál korábban elérhetővé tették a filmet az otthon tartózkodó nézők számára.

(forrás: THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük