DC Magyarország

Minden, ami DC!

Pozitívak az első vélemények a Ragadozó madarakról

hírek, kritika, vélemény | 2020. január 30. 08:33 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Lezajlott a Ragadozó madarak világpremierje Londonban, ami azt jelenti, hogy az internenet elárasztották az első rövid vélemények. A sajtó képviselői túlnyomórészt pozitívan értekeztek a csajbanda gothami hajszájáról, kiemelve az akciók minőségét, valamint a szereplőgárda remek alakításait, különös tekintettel Ewan McGregorra és a Harley Quinn szerepében visszatérő Margot Robbiera. Szokásunkhoz híven összeválogattunk egy csokorra valót ezekből az értékelésekből, a továbbiakban ezeket olvashatjátok.

Brandon Davis, a ComicBook.com szerzője szerint a film hatalmas móka, és pokolian brutális. A csapatot képező karakterek szórakoztatóak és nagyon különböznek egymástól. Davis kiemeli a főgonoszt játszó Ewan McGregort, akit kegyetlennek és viccesnek jellemez. Hozzáteszi a véleményéhez, hogy sokkal többet szeretne még látni Kanáriból és Vadásznőből, akik szintén remekelnek, de van még bennük kiaknázatlan lehetőség.

Az IGN-t képviselő Jim Vejvoda is nagyon jól szórakozott a mozin, és odáig merészkedik a dicséretekkel, hogy szerinte ebben vannak a legjobban megkoreografált akciók minden eddigi DC film közül. Margot Robbie és McGregor remek játékát külön kihangsúlyozza, utóbbiról azt írja, hogy Fekete Maszkként ellopja a showt. Azt is megjegyzi ugyanakkor, hogy nem minden karakter emelkedik ki, de összességében jól mulatott ezen a zúzáson, és értékeli a nem lineáris történetvezetést. Végül leszögezi, hogy bár önálló filmként árulják, ez egy teljes értékű folytatás a 2016-os Öngyilkos osztaghoz, csupán sokkal-sokkal jobb annál.

Laura Prudom, szintén az IGN-től csatlakozik kollégájához az akciójelenetek magasztalásában, “találékony” és “csontropogtató” jelzővel jellemezve azokat. Elmondása szerint alacsony elvárásokkal ült be a filmre, és meglepődött azon, hogy végül milyen jól szórakozott. Nem írja újra a műfajt, de bőven van stílusa.

Erik Davis, a Fandango újságírója szintén kiemeli a humort, az akciót és az emlékezetes karaktereket, valamint úgy véli, az R-besorolás előnyére válik a mozinak. Számára Robbie volt a film csúcspontja, akinek az alakítását a “csodasztikus” szóval jellemzi. Harley bebizonyította a kritikusnak, hogy olykor a legértékesebb kapcsolatot az étellel ápoljuk. Davis is kitér McGregorra, és megemlíti a Victor Zsaszt játszó Chris Messinát is. Szerinte mindketten teljesen őrültek a filmben a legjobb értelemben véve, és ők lettek a kedvenc gonosztevői a modern DC filmekből. Nem feledkezik meg Rosie Perezről sem, aki szintén ellopja a showt néhány jelenetben.

A Forbes szerzője, Scott Mendelsohn szerint a Ragadozó madarak egy agyeldobós bűnügyi komédia, és hamisítatlan bulifilm, ami üdítően hagyja figyelmen kívül a nagy egészben elfoglalt helyét. Minden szereplő láthatóan remekül érezte magát, Mary Elizabeth Winstead azonban úgy játssza Vadásznőt, mintha a The Tick mellékszereplője lenne, és ez nagyon király.

Nathaniel Brail, a Heroic Hollywoodtól egy őrült menetként írja le a filmet, két félelmetes főgonosszal megspékelve Fekete Maszk és Victor Zsasz személyében. Megnyugtatja azokat a rajongókat, akik attól tartottak, hogy Harley kisajátítja majd magának a reflektorfényt, szerinte ugyanis ez egy igazi Ragadozó madarak mozi Harley Quinn-nel. Külön kiemeli Kanárit és Vadásznőt, akik nagyon menők.

A Variety részéről Courtney Howard formált véleményt, aki az előző kritikusokhoz csatlakozva egy őrületesen szórakoztató adrenalinmenetként írja le a filmet. “Üdítően ördögi, mámorítóan fura, tiszteletlen és szabályszegő lázadás,” olvasható a frappáns értékelése. Howard egy zseninek nevezi a rendező Cathy Yant, valamint tökéletesnek tartja a csapatot alkotó színésznőket.

Mike Rougeau, a Gamespot szerzője egyenesen az új kedvenc modern DC filmjének nevezi ki a Ragadozó madarakat. Úgy látja, hogy a Shazamhoz hasonlóan ez az alkotás is igyekszik a saját útját járni, egyedi esztétikával, akcióval és tónussal. A többiekhez hasonlóan ő is Margotot és McGregort emeli ki, de szerinte a teljes szereplőgárda 100%-osan csodasztikus. Az egyetlen dolog, amit hiányolt a filmből, az még több görkoris akciójelenet.

A DiscussingFilm mozis oldal szintén magas pozícióba sorolja a Ragadozó madarakat a DC Moziverzumon belül. Dicsérik Harley Quinn modern megközelítését, a negyedik falat áttörő pillanatokat, és szerintük Cathy Yan rendező sikeresen tartja egyensúlyban a humort, a drámát és a kemény akciót. A szereplőgárda nagyon stílusos, és a film után még többet szeretnél látni belőlük.

De természetesen nem csak pozitív vélemények vannak a filmről. A JoBlo kritikusa például nem áradozik a látottakról, elég kuszának nevezi az alkotást, szerinte alkalmanként egy “gyönyörű katasztrófa”, ami azért lehetőséget ad a szereplőgárdának a brillírozásra. A negatív szájíz ellenére ő is kiemeli Ewan és Robbie kiváló alakítását, és azt írja, hogy végső soron jól szórakozott.


Amikor a negatív kritikák is kiemelnek néhány abszolút pozitív tényezőt a filmmel kapcsolatban, akkor talán kevés okunk marad az aggodalomra, hogy esetleg csalódni fogunk a vászon előtt ülve. Bár tudjuk, hogy ezeket az első reakciókat nem mindig érdemes készpénznek venni, azért mindenképp lelkesítőek a dicsérő szavak. A saját véleményünk megformálására február 6-től lesz alkalmunk, amikor végre mi is beülhetünk erre a hatalmas mókának ígérkező menetre.

(forrás: Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

1 komment a(z) "Pozitívak az első vélemények a Ragadozó madarakról" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük