DC Magyarország

Minden, ami DC!

Olvassátok el a brazil Comic Conon bemutatott új Birds of Prey előzetes és jelenet leírásait

Oszd meg a cikket másokkal is:

Miután az idei San Diego Comic-Cont teljesen kihagyta, a Warner Bros. a brazíliai Comic Conon vonultatja fel a bemutatásra váró filmjeit. A sort a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) panelje nyitotta tegnap este.

A prezentáción megjelentek a film főszereplői, név szerint Margot Robbie (Harley Quinn), Rosie Perez (Renee Montoya), Mary Elizabeth Winstead (Vadásznő), Jurnee Smollett-Bell (Fekete Kanári) és Ella Jay Basco (Cassandra Cain), valamint a rendezőnő, Cathy Yan. Természetesen nem érkeztek üres kézzel, sor került ugyanis a film nyitójelenetének, valamit új előzetesének vetítésére is. Ezeket sajnos csak a jelenlévők láthatták, az internetre nem kerültek fel, azonban kaptunk egy-egy leírást a videókról.

“Ha rendesen el akarsz mesélni egy történetet, az elején kell kezdened,” hangzik Harley Quinn narrációja a nyitányban, még a logók alatt. “Azt mondják, minden sikeres férfi mögött áll egy tökös csaj. De egyszer minden jó dolog véget ér, úgyhogy szakítottunk.” Egy kócos hajú Harley-t látunk, amint Joker egyik embere szabályosan kidobja az utcára. “Mr J-nek megszakadt a szíve,” mondja a nő, de a képek mást mutatnak. Harley sírva dübörög Joker ajtaján, de hiába. Láthatjuk, hogy Harley nem egy megbízható narrátor, és ez a továbbiakban sem változik.

“Van egy menő új helyem, ami csak az enyém,” hangzik el, miközben egy lepukkant és rumlis lakást látunk, ahol Harley a saját lábára tetovál, késekkel dobál egy Joker rajzot, és levágja a haját, majd sírva fakad az új külsője láttán.

“Még egy új szerelem lehetőségére is nyitott vagyok,” mondja, miközben egy nem épp szabályos kutyaól felé tart, ahol megtaláljuk a hőn szeretett hiénákat, akiket Bruce-nak és Wayne-nek nevez el “annak a dögös Bruce Wayne palinak a tiszteletére.” Ámul és bámul a hatalmas teremtmények láttán, az eladó pedig megjegyzi, hogy bármilyen fizetséget elfogad. “Elmondom, mi a helyzet az új szerelemmel. Táplálni kell.” És ez szó szerint értendő, a hiéna ugyanis egy levágott végtagot csócsál, miközben Harley sajt sprayt fúj a saját szájába.

“Hamarosan ismét talpra álltam, készen arra, hogy új barátokat szerezzek.” Harley egy görkori versenyen van, a tömegben pedig ott van Cassandra Cain, aki Harley-nak szurkol, és közben elcseni valakinek a pénztárcáját.

“Itt az idő, hogy Gotham megismerje az új Harley Quinnt, úgyhogy igyekeztem odatenni magam.” Harley boldogan vesz egy kör italt a versenytársainak, ám egyszer csak azt hallja, hogy azok a háta mögött róla beszélnek. “Néhány ember egyszerűen nem képes megállni a saját lábán,” “Az első csettintésre vissza fog menni hozzá,” ezek hangzanak el, amire Harley földhöz vágja a koktélokat és továbbáll.

Folytatódik a narráció: “A szerelmünk egy fokozottan toxikus gyárban fogant, és szerencsémre, részegen támadnak a legjobb ötleteim.” Harley elhalad a jól ismert ACE Chemicals épület előtt, beugrik egy leparkolt a kamionba és olajra lép, miközben a kocsi sofőrje üldözőbe veszi.

Ahogy a gyár felé száguld, Harley letépi a Puddin feliratos nyakláncát egy “motherfucker” kíséretében, és kidobja az ablakon. Itt kapunk néhány flashback képkockát, köztük Harley ugrását a vegyszeres tartályba. Érdekes, hogy Jokert egyáltalán nem látjuk. Visszatérve a jelenbe, Harley egy magassarkút rögzít a gázpedálhoz, majd kiveti magát a száguldó kamion ajtaján. A kocsi belerohan a gyárba, ami ettől látványosan felrobban vibrálóan színes tűzijátékok kíséretében, ezzel Harley stílusára festve a gothami égboltot.

Ahogy elhalad a rózsaszín, zöld és sárga lángok előtt, Harley folytatja a monológját: “Erre a lezárásra szükségem volt. Egy új kezdetre, a lehetőségre, hogy önálló nő legyek.”

A szóban forgó előzetes várhatóan 2020 elején kerül közszemlére, ugyanakkor érkeztek új karakterplakátok is, amelyek a múltkor látott festményes stílust követik, és összeillesztve egy nagy képet alkotnak.

A panelbeszélgetés során az alkotók ejtettek néhány szót a film hátteréről.

Robbie elmondta, hogy több női csapatfilmet akart látni a mozikban, ezért kezdett el házalni a projekttel még az Öngyilkos osztag forgatása idején.

Smollett-Bell leszögezte, hogy az általa játszott Dina Lance/Fekete Kanári a képregényekhez hasonlóan szuperképességekkel rendelkezik. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy képes-e repülni is a jól ismert kanárisikoly segítségével.

Perez kijelentette, hogy Renee Montoya “okosabb, mint a férfi kollégái többsége,” egy kemény nő, akivel “nem érdemes sz@rakodni”.

Cassandra Cain egy “utcai lány, ravasz, kissé szabad szájú, és ő az, aki összehozza a csapatot,” hangzik Basco leírása.

A ragadozó madarakban Margot Robbie ismét Harley Quinn bőrébe bújik, ezúttal azonban összefog Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával, hogy együtt fékezzék meg Fekete Maszkot, mielőtt megölhetné Cassandra Caint. A film február 7-én érkezik az amerikai mozikba.

(Forrás: The Wrap, Deadline, iMato Grosso, Hollywood Reporter, IGN)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük