DC Magyarország

Minden, ami DC!

ELEMZÉS: Ragadozó madarak előzetes

elemzés | 2019. október 5. 17:44 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

A képregényhűség már most tetten érhető.

main.jpg

A múlt hét folyamán végre befutott a jövőre érkező bop első előzetese, ami egy elborult, pörgős, szórakoztató DC mozit ígér. A látványos akciók, az élénk színekben fürdő látványvilág és a menő hangulat azonnal tetten érhető a videó nézése közben, azonban, ha többször megtekintjük a kedvcsinálót, esetleg kikockázunk néhány jelenetet, akkor további érdekességekre bukkanhatunk. Ezeket igyekszem felsorolni a továbbiakban, de előbb vegyük szemügyre még egyszer az alanyunkat.

Huntress eredettörténete

kep01.jpg

Az első képkockák egyikén egy lányt látunk, amint nekünk hátat fordítva imádkozik térden állva. Ez minden bizonnyal Huntress (Mary Elizabeth Winstea ) múltjából egy jelenet, legalábbis ha a képregényeket vesszük alapul. A füzetekben Helena egy hívő katolikus, akinek egy alvilági banda lemészárolja a családját, ezért önvédelmet tanul, és végül bűnüldözőnek áll. Ez a rövid pillanat az előzetesben talán arra utal, hogy ezt a történetet valamilyen formában a nagyvásznon is megnézhetjük februárban.

Fekete Kanári sikolya

kep02.jpg

Szintén a videó elején megismerjük Fekete Kanárit (Jurnee Smollett-Bell) is, akit énekesnőként látunk. Természetesen ennek is van képregényes alapja, hiszen a 2015-ben indult Black Canary sorozatban Dinah egy rockbanda frontembere. Az előzetesben Black Mask szórakozóhelyén látjuk fellépni, és még a védjegyének számító Kanári sikolyból is kapunk ízelítőt. Látunk egy pohár martinit, ami elkezd gyanúsan remegni a koncert alatt, és, mivel ez nem a Jurassic Park franchise, itt valószinűleg nem egy közelgő T-Rex a ludas.

Harley és a Hiéna

kep03.jpg

Újabb visszautalás a rajzolt alapanyagra Harley Quinn hiénája, akit láthatunk a trailerben és az egyik karakterplakáton is. Harley ugyebár a közkedvelt és ikonikus Batman: A rajzfilmsorozatban debütált, és már ott is láthattuk hiénák társaságában, ahogy később természetesen a képregények lapjain is. A filmbeli hiénát ráadásul Bruce-nak hívják (lehet tippelni, hogy Wayne, vagy a karakter alkotója, Bruce Timm után), és ez megmagyarázza Margot Robbie nyakláncán a medált.

Black Mask és Victor Zsasz

kep04.jpg

Korábban beszámoltunk már a casting hírekről, miszerint Chris Messina és Ewan McGregor kelti életre a film két gonosztevőjét, Victor Zsaszt és Black Maskot. Előbbi karaktert nem csak a képregényekből, hanem akár a Gotham sorozatból vagy a Nolan filmekből is ismerhetjük, utóbbi azonban most először lesz látható élőszereplős adaptációban. Bár McGregoron egyelőre nem látjuk azt a bizonyos fekete maszkot, a trailer egyik jelenetében a karakter mögötti festmény talán beszédes lehet a figura későbbi kinézete kapcsán.

Harley Monroe

kep05.jpg

A trailer talán legváratlanabb képsora egy musicalbetét szerű jelenet, ahol Harleyt látjuk a színpadon, táncos férfiak kíséretében, akik valószínűleg nem véletlenül viselnek fekete maszkot. A jelenet kontextusát egyelőre nem ismerjük, lehet akár egy álom vagy látomás is, az azonban biztos, hogy egy 1953-as Marilyn Monroe film, a Gentlemen Prefer Blondes előtt tiszteleg. A rövid szösszenetet látva pedig eszünkbe jut, hogy szívesen megnéznénk egy Monroe életrajzi filmet Margot Robbieval a főszerepben.

Apuci kicsi szörnye

kep06.jpg

Nem csak képregényekre és régi filmekre találunk kisebb-nagyobb utalásokat a trailerben, hanem David Ayer 2016-os rendezésére, az Öngyilkos osztagra is. Úgy tűnik, Harley akkori pólófeliratából végül tetoválás lett, a már említett musical jelenetben.

Harley’s Holiday

kep07.jpg

Még egy kikacsintás a Batman: A rajzfilmsorozatra, még ha nem is olyan egyértelmű, mint a hiéna. Harley Quinn már az előzetesben is gyakran változtatja a ruhatárát, és persze egyik szerelés extravagánsabb, mint a másik, de van egy olyan is, amiről a rajzfilmsorozat Harley’s Holiday cimű epizódja juthat eszünkbe.

Ace Chemicals

kep08.jpg

A trailer egyik utolsó jelenetében Harley egy felrobbanó épületnek hátat forditva közelít a kamera felé. Mivel ezen a képkockán jelennek meg a főszereplők nevei, talán kicsit nehéz kiszúrni, milyen épület is van a háttérben. Az Ace Chemicals gyár kultikusnak számit a Batman univerzumban, hiszen számos történetbenezen a helyen “születik meg” Joker és Harley Quinn is. Csak, hogy a legkézenfekvőbb példát mondjam, a Suicide Squad filmben is tanúi lehettünk ennek a történetnek. Itt azonban úgy látszik, hogy Harley olyannyira maga mögött hagyja a múltját, hogy még az Ace Chemicals létesítményt is felrobbantja.


Ezek voltak a Ragadozó madarak előzetes rejtett utalásai. Ha esetleg úgy gondoljátok, hogy kihagytam valamit, amit ti észrevettetek, akkor hozzászólás formájában bővíthetitek a listát.

Írta: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

1 komment a(z) "ELEMZÉS: Ragadozó madarak előzetes" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük