DC Magyarország

Minden, ami DC!

ELEMZÉS: ‘Az igazság ligája’ végső előzetes

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap megkaptuk a novemberben érkező Igazságliga-film – vélhetően – utolsó előzetesét, ami tartogat néhány újdonságot, de közel sem annyit, hogy veszélyesen spoileres legyen a filmre nézve. A marketingesek szemmel láthatóan tanultak a “Batman Superman ellen” kampányából, és ezúttal nem fedik fel Doomsdayt az előzetesekben, képletesen szólva. Vegyük sorra a trailer fontosabb pillanatait az elolvasom mögött.

Superman vissza is tér, meg nem is

Az előzetes nyitójelenete nem csak Lois Lane, hanem minden Superman-rajongó álma is. Először is, itt vannak az első képkockák Supermanről ebben a filmben (akkor is, ha ez “csak” Clark a kukoricásban, azon belül pedig egy álomban), mindemellett szól Hans Zimmer Man of Steel témája, és még egy elegáns utalást is kapunk az 1978-as Superman filmre. Így kell megvenni a rajongókat kilóra 10 másodperc alatt.

0000000105.jpg

Superman régen is szeretett a friss levegőn álldogálni, vörös kockás ingben.

Apró érdekesség, hogy az egyik hivatalos promóképen Barry Allen is ilyen ingben áll a barlangja közepén. Új divatirányzat van születőben? #vöröskockásingetmindenkire

És ha ez még nem elég egy divatirányzat elindításához, íme egy kép, amit Henry Cavill alig két hete tett közzé a Facebook oldalán, amiben szintén az előzetesben is látható kockás ing feszül rajta. Ha ezt a képet még az utóforgatások során lőtte, akkor az előzetesben egyben láthattuk is róla az első képkockákat, amiken a CGI mesterek borotválták az Acélembert.

0000000106.jpg

Amazonok v Paradémonok

Újabb képkockákat kaptunk az eposzi csatáról, ami várhatóan a film prológusában kap majd helyet. Láthatjuk, hogy mielőtt a hőseinknek meggyűlik a baja Darkseid seregével, az amazonoknak is kijut az izgalomból és a csatározásból.

0000000107.png

Steppenwolf oda csap, ahova kell

Valószínűleg a fent említett csatajelenetből származik ez a momemtum is, ami tovább igazolja Lex tavalyi mondását: Az ördög nem lentről érkezik, hanem a magas égből. És baltája is van.

0000000108.png

Mi az ott? Egy madár? Egy repülő? Egy újabb felejthető képregényfilmes főgonosz? Reméljük, nem.

Paradémon: A kezdetek?

Az előzetes egyik rövid jelenetében látunk egy random katonát, amint elég bizarr átváltozáson esik át. Ezt sok forrás úgy magyarázza, hogy itt egy paradémon “születésének” lehetünk szemtanúi, amit képregényes tényekkel is alá lehet támasztani. A New 52-féle újraindított univerzumban a paradémonok a Darkseid által lerohant fajok elhullott egyedeiből alakulnak ki, nagyjából a trailerben látható módon. Azt eddig is tudtuk, hogy a Bővített Univerzum (és persze ez a film is) sokat merít a New 52-ből, szóval ennek a teóriának is van értelme.

0000000109.png

Csernobilban a liga

Egy újabb képkockából, valamint egy friss promókép rejtett utalásairól kiderül, hogy a film cselekményének elég fontos része lehet Csernobil, és valószínűleg az ottani atomkatasztrófa. Sőt, ha jól látjuk, a trailerekben sokszor mutogatott, vélhetően a film fináléjában helyet kapó, vörös eges ütközet is itt zajlik majd le.

0000000111.png0000000110.png

Vörös égre virradtunk. Vért ontottak az éjjel.

Batman-jel és egy repülő objektum az égen

Ismét helyet kapott a már jól ismert képsor az előzetesben, amikor Batman áll egy épület tetején, az égen pedig a logója jelzi, hogy valami gáz van. Annyi a különbség, hogy azóta a CGI mesterek odabiggyesztettek egy repülő járművet a kompozícióba, ami talán a Batwing lehet. Mindenesetre pofásan mutat.

0000000125.png0000000112.png

Atlantiszban zajlik a víziélet

0000000113.png

Ezúttal is kapunk pát képkockányi betekintést a víz alá, ahol Aquaman a főnök. Bár, ahogy a trailert elnézzük, Jason Momoa karaktere földön, vízen és levegőben is egész jól boldogul. Ezúttal egy hero-shotot és egy kis Steppenwolfos csatát kaptunk Atlantiszból.

0000000114.png

Az első előzetesben Aquaman a falhoz vágta Bruce Wayne-t. Most megtapasztalja az érem másik oldalát.

0000000115.png

Míg a férfiak Gal Gadot mosolyában, addig a nők Jason Momoa felsőtestének látványában veszhetnek el, vagyis a Warner/DC mindenkire gondolt.

Gal Gadot még mindig egy csoda

0000000116.png

Köszönjük, Warner/DC, már amúgy is untuk a háttérképünket!

Természetesen mindenki újdonsült kedvenc szuperhősnője sem marad ki az új kedvcsinálóból. Ezúttal egy nagyon szépen komponált jelenetben a londoni Lady Justice szobor erőt szimbolizáló felén áll és fogja a szobor kardját, később pedig egyetlen odacsempészett mosollyal ugrasztja ki a férfi szíveket a helyéből, majd őt is láthatjuk párharcot vívni baltás főgonoszunkkal.

0000000117.png

Van még valaki a Földön, aki nem szerelmes Gal Gadotba?

0000000118.png

Úgy látszik, Steppenwolf nem az, vagy csak furán mutatja ki.

Cyborg lehet a kulcsfigura

Az előzetes egy pontján Cyborgot látjuk, amint a szobájában videókat néz a régi meccseiről. Később úgy tűnik, hogy valami komoly bajba kerül, aztán az előzetes végén kiváló párost alkot Aquamannel, akit elkap a levegőben, majd visszadob a csata közepébe. Sejthető, hogy Cyborg karakteréhez fűződnek majd a drámai szálak a filmben (legalábbis egy részük, a többi persze Superman halála köré). Egyrészt ő egy Motherboxnak “köszönheti” jelenlegi kiborg külsejét, Steppenwolf pedig lelkes gyűjtője ezeknek a dobozoknak, így az is előfordulhat, hogy az egyik megkaparintása érdekében szét kell szednie Cyborgot. Talán épp ezt látjuk a második képen.

0000000120.png0000000119.png0000000121.png

Superman visszatér?

Egy olyan jelenetnek adott potenciális fontosságot néhány forrás az interneten, ami nekünk több megtekintés után sem tűnt fel. Egy rendőr kiszáll az autójából, és döbbenten az égre tekint. Ez persze sok mindent jelenthet: paradémonokat (ez is valószínű) vagy akár Cyborgot is (az egyik előző trailerben fényes nappal terelgeti az embereket az utcákról) ám egy nekünk is tetsző teória szerint itt a rend éber őre az Acélember felbukkanására lett figyelmes. Ha pedig nagyon el akarunk szállni, fantáziálhatunk arról is, hogy egy bizonyos zöld fényt pillantott meg a magasban, valami lámpásból. De ennek már tényleg semmi alapja nincs, ahogy a Supermanesnek sincs. Ez az új “Kivel beszél Alfred”-momentum: Mit/kit lát a rendőr az égen?

0000000122.png

Madár? Repülő? Á, az nem lenne ilyen érdekes. Valami tuti, van ott fent.

Családdinamika és ACE Chemicals

A trailer zárójelenetében a Bruce-Diana-Barry hármast látjuk, amint utóbbi felfedezi a Batman szignált az égen, és olyan fanboy lelkesedéssel viszonyul hozzá, mint mi a képernyők (novemberben pedig a vászon) előtt. A jelenetről sugárzik egyféle családdinamika, nagyszerű kémia van a három hős között. Az egész olyan, mintha Barry Diana és Bruce gyermeke lenne, a szülők pedig csak mosolyogni és vállat vonni tudnak gyermekük örömteli kitörése mellett.

A sasszemű rajongók pedig kiszúrhatnak még egy utalást ebben a jelenetben. Régi bevett szokás univerzumon belüli céglogókat elrejteni a városképen, a Marvel is sokszor lépi ezt meg a Roxxonnal, itt pedig egy ACE Chemicals cégtábla ékesíti a látképet, amely cég tudjuk, hogy melyik őrült bohócpár eredetéhez kapcsolódik.

0000000123.png

Ti kiszúrtatok valami érdekességet az előzetesben, amit mi nem? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, ha pedig tovább keresgélnétek, itt nézhetitek újra az előzetest, természetesen magyar felirattal.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük