DC Magyarország

Minden, ami DC!

Júniusi Warner/DC premierek az HBO műsorán

Oszd meg a cikket másokkal is:

Régi adósságokat törleszt a csatorna.

Júniusban több Warner Bros. címmel is bővül az HBO és az HBO GO felhozatala. Ezek között olyan alkotásokat is találunk, mint a “Tarzan legendája” vagy a “Legendás állatok és megfigyelésük”, de minket természetesen a DC részleg érdekel igazán, és ilyen téren sem lehet okunk panaszra, hiszen három film is premierdátumot kapott a júniusi műsortervben.

Az első cím a listán a “Lego Batman – A film”, amit június 2-án nézhetünk meg a tévében, valamint aznap kerül fel a HBO GO-ra is. A Lego Batman szenzációs és nagyon vicces animáció, amit bármikor szívesen újranézünk, ha másfél óra szórakozásra vágyunk.

A képernyő után a mozivászont is meghódította Lego Batman. A Denevérember igazi szuperlego, aki eddig könnyedén leszámolt a Gotham Cityt rettegésben tartó gonosztevőkkel. A városban azonban nagy változások vannak. Ha Batman meg akarja menteni a várost attól, hogy Joker az uralma alá hajtsa, akkor a Denevérembernek szakítania kell a magányos bosszúálló szerepkörrel, és meg kell próbálnia másokkal is együttműködni. A helyzetét tovább nehezíti, hogy véletlenül adoptál egy tinédzser árvát.

A legózás után egészen más vizekre evezhetünk, hiszen június 17-én érkezik HBO GO-ra valamint kerül műsorra David Ayer szupergonoszos csapatmozija, a “Suicide Squad – Öngyilkos osztag”. Az őrült bűnözők világmentő küldetése megosztotta a rajongókat két évvel ezelőtt, azt azonban senki nem tagadja, hogy a film tartalmaz néhány emlékezetes pillanatot, valamint ha másért nem, Margot Robbie Harley Quinnje miatt érdemes lesz újranézni ezt a hánytatott sorsú mozit.

Amanda Waller hírszerző tiszt szerint csak egy rendhagyó egyénekből álló csapat képes felülkerekedni a világot fenyegető veszélyen. A titkos kormányzati szerv ezért különleges alkut kínál a világ legveszélyesebb, lakat alatt lévő bűnözőinek. Egy jó cél érdekében végrehajtott küldetés fejében szabadlábra kerülhetnek. Létrejön hát az önjelölt mesterlövész, Deadshot vezette, a legmodernebb arzenállal felfegyverzett Öngyilkos osztag, melynek feladata, hogy megállítsa a rejtélyes ellenséget.

Az ikonikus gonosztevők után jöhetnek a legnagyobb hősök, akik ezúttal egymás ellen küzdenek, legalábbis a történet első felében. A “Batman Superman ellen – Az igazság hajnala” szintén kapott hideget-meleget (és kap a mai napig), abból a szempontból tehát mindenképp említésre méltó, hogy két évvel a premier után is hosszú vitákat képes generálni, míg más filmeket elfelejtünk két hét alatt. A világ legnagyobb gladiátormérkőzését június 24-én szurkolhatjuk végig, akkor is, ha már tudjuk a végkimenetelét.

Egymással kerül szembe a két legendás szuperhős, Batman és Superman. Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentőjével elszaladt a ló, nincs semmi és senki, aki féken tarthatná Supermant. Egy hamis istenség képében tetszeleg, miközben akcióinak levét ártalanok isszák meg. A Denevérember megfogadja, hogy megállítja, miközben a régi ellenfél, Lex Luthor is újra erőre kap. Miközben egymásnak feszül a két gigász, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés tűnik fel a színen.

Amint az látható, ezek nem épp új címek, vagyis a csatorna régi tartozásokat rendez június folyamán. De nem csak 1-2 éves alkotások kerülnek sugárzásra, hanem aktuálisabb tartalmak is, hiszen június 19-én érkezik a nagy népszerűségnek örvendő Superman előzménysorozat, a “Krypton” első évada magyar szinkronnal a tévéképernyőkre és HBO GO-ra is, ahol eredeti nyelven már most is elérhető a sorozat.

A minket érintő júniusi premierdátumok tehát így festenek:

  • Lego Batman – A film (THE LEGO BATMAN MOVIE)
    • HBO GO premier: június 2.
    • TV premier: június 2., szombat 20:00 HBO
  • Suicide Squad – Öngyilkos osztag (Suicide Squad)
    • HBO GO premier: június 17.
    • TV premier: június 17. vasárnap 20:00 HBO
  • KRYPTON (Krypton) 1. évad (10 rész)
    • HBO GO premier: már elérhető
    • TV premier: június 19., kedd HBO -> szinkronos verzió ezen a napon felkerül az HBO GO-ra is
  • Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE)
    • HBO GO premier: június 24.
    • TV premier: június 24. vasárnap 20:00 HBO

Amíg tehát az új DC tartalmakra várunk, felfrissíthetjük az emlékeinket a régebbi alkotásokat illetően, és ezt már nem csak a házimozi rendszerünk beizzításával tehetjük meg.

(Forrás: HBO Magyarország)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük