DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az igazság ligája és a Marston professzor is érkezik az HBO GO-ra

hírek | 2018. december 28. 19:22 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Terítéken a DC hőscsapata és a csodanők.

Az igazság ligája több, mint egy évvel ezelőtt a nagyvásznakon randalírozott, hamarosan pedig a kijelzőket és tévéképernyőket veszi célba. A film igencsak vegyes fogadtatásban részesült tavaly, a legtöbb figyelmet a Henry Cavill bajsza körüli felfordulás kapta. Az tény, hogy a filmen nagyon meglátszik a botrányokkal és kellemetlen fordulatokkal lezajlott készítési folyamat, de azért bőven vannak értékes pillanatok a filmben, amelyek megérik az újranézést, legyen szó a hangulatos nyitányról, vagy Superman visszatéréséről. Ha akarjuk, már az év első napján fejest ugorhatunk a paradémonok elleni küzdelembe, hiszen a film január 1-étől válik elérhetővé a HBO GO szolgáltatáson, a tévés premierre pedig január 6-án kerül sor 20:00-kor.

Superman halála után Batman és Wonder Woman szuperhősökből álló csapatot toboroznak, hogy megállítsák a Földet fenyegető ellenséget. Ám úgy tűnik, az Igazság Ligája is kevés ahhoz, hogy megállítsa az elképesztő hatalommal bíró sötét erőt.

Superman önzetlen cselekedete visszaadja Batmannek az emberiségbe vetett hitét, és rájön, hogy a világnak szüksége van rá. Szövetséget köt Diane hercegnővel, alias Wonder Womannel, hogy megállítsák a Földet fenyegető új ellenséget. Csapatot toboroznak, amelynek tagja lesz Aquaman, Cyborg és Villám. Úgy tűnik azonban, hogy a szupercsapat – amely a keresztségben az Igazság Ligája nevet kapja – is kevés ahhoz, hogy megállítsa a sötét erőt, ami már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.

A ligából természetesen nem hiányzik a harcos amazon, Wonder Woman sem, akinek az eredetébe enged némi betekintést a Marston Professzor pontpontpont cimű film, de nem olyan értelemben, mint Patty Jenkins szólókalandja. Ezúttal a képregénykarakter születésének hátteréről tudhatunk meg többet, ami legalább olyan érdekes, mint az amazonok lakta varázslatos sziget története. Megismerjük a figura szülőatyját, Dr. William Marston pszichológus professzort, aki édeshármasban élt két gyönyörű nővel, és ők voltak a múzsái is Wonder Woman megalkotásánál. A nem mindennapi történetet december 30-tól érhetjük el a HBO GO-n, és ezzel egyidőben a tévés bemutatóra is sor kerül a Cinemaxon 20:00-kor.

Hihetetlen, de igaz történet, hogyan született az 1940-es évek ikonikus képregényhőse, Wonder Woman. Miközben a cenzorok a feminista szuperhős szexuális perverzitását kritizálták, Dr. Marston olyan titkot őrizget, ami elpusztíthatná.

Hihetetlen, de igaz történet arról, hogyan született az 1940-es évek ikonikus képregényhősének, Wonder Womannek a figurája, mi adta az ötletet a megteremtéséhez. Dr. William Marston pszichológus és feltaláló a Harvard egyetemen dolgozik, amikor 1941-ben kitalálja a karaktert. Miközben a cenzorok a feminista szuperhős szexuális perverzitását kritizálták, Marston olyan titkot őrizgetett, ami elpusztíthatná. Wonder Womant ugyanis a feleségéről, illetve a szeretőjéről, Olive Byrne-ről mintázta.

Ezek mellett az HBO továbbra is sugározza és a szolgáltatásain elérhető a Batman Superman ellen, az Öngyilkos osztag és a Wonder Woman is, melyek mind az idén debütáltak náluk.

(forrás: HBO Press)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük