DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezekkel a DC filmes fejleményekkel gazdagodtunk a Warner Bros CinemaCon prezentációja után

hírek | 2022. április 27. 19:56 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap éjszaka zajlott a Warner Bros. panelje a CinemaCon rendezvényen. A kétórás prezentáció során természetesen szó esett olyan közelgő filmekről is, mint a Wonka vagy az Elvis, de persze a DC mozikra is vetült némi reflektorfény. A szerencsés jelenlévők új képkockákat láthattak a már bejelentett, bemutatásra váró DC produkciókból: The Flash, Black Adam, Shazam! The Fury of the Gods, Aquaman and the Lost Kingdom. A videóanyagok sajnos nem kerültek online publikálásra, de a leírások és élménybeszámolók elárasztották a közösségi oldalakat valamint a különböző hírportálokat, és már ezek az infómorzsák is fokozzák a várakozásunkat az előttünk álló filmek felé.

A panel során Matt Reeves is tett egy fontos bejelentést, mégpedig hogy érkezik a The Batman folytatása, amit szintén ő fog írni és rendezni, és a stáb is ugyanaz marad, Robert Pattinsonnal az élen. További részletekre természetesen még nem derült fény, hiszen még korai lenne cselekményről vagy premierdátumról beszélni.

A The Flash nemrég átesett a sokadig premierhalasztásán, és jelen állás szerint 2023 júniusában ülhetünk be rá a mozikba. A tegnapi rendezvényen levetítettek egy rövid teasert, ami nagy ovációt váltott ki a jelenlévőkből, főleg a klip végén, amikor Bruce Wayne (Michael Keaton) Batman-jelmezben azt mondja Barrynek: „You wanna get nuts? Let’s get nuts!” Ez a szöveg egy visszautalás az 1989-es Tim Burton filmre, ahol Batman ugyanezt mondta Jack Nicholson Jokerének. A trailerben pár képkocka erejéig feltűnik Michael Shannon Zod tábornokként, ezzel végképp megerősítve az Acélember gonosztevőjének jelenlétét a filmben. A résztvevők továbbá most először láthatták Supergirlt (Sasha Calle) is. A leírásból kiderül, hogy Bruce Wayne ősz hajú, és többféle Batman jelmeze is van a birtokán, mindegyik a ’89-es szerelés variációja. Az egyik jelenetben Keaton Batmanje egy batmotort hajt, miközben egy autó átrepül fölötte lassított felvételben.

Az Aquaman and the Lost Kingdomból is volt egy rövid klip, amiben Aquaman és Orm összefogva kellett felvegye a harcot egy komoly fejlődésen átesett Black Manta ellen. A rendező James Wan elárulta, hogy új technikákat használtak a filmnél, ami sokkal több lehetőséget biztosított számukra, és így szintet léphettek a 2018-as első részhez képest. A színészeknek már nem kellett a kényelmetlen drótokon lógva játszaniuk, mert több tucat kamera segítségével 3D-s képet alkottak róluk. A stáb munkájának gyümölcsét 2023 márciusában nézhetjük meg, legalábbis jelenlegi állás szerint.

Persze az idei DC filmek sem maradtak ki a sorból, kezdve a Black Adammel, amire ha minden igaz, októberben válthatunk jegyet. A Dwayne Johnson nevével fémjelzett film rövid előzetesében látható volt Adam rabszolgaként, amint a testét egy verembe dobják sok-sok évvel ezelőtt. A karakter a modern korban ébredve áramot kibocsátva intéz el egy kommandós csapatot. Ebből a jelenetből már láthattunk pár képsort a tavalyi DC Fandome eseményen. Dr. Fate (Pierce Brosnan) azt mondja Adamnek, hogy a képességei eddig csak pusztítást okoztak. A karaktert látjuk amint kinyit egy tükörportált. A sivatagban Adam repülve harcol helikopterekkel, amelyeket szét is rombol, majd elsétál a robbanástól. Elkap egy rakétát és visszadobja a támadóinak. A trailerben helyet kapott pár akciódús pillanat a Justice Society tagjaival. „Vannak hősök és gonoszok. A hősök nem ölnek embert,” mondja Hawkman, mire Adam annyit válaszol: „Nos, én igen.”

Az évet DC fronton végül Aquaman helyett Shazam fogja zárni, a módosított premierdátumok miatt ugyanis David F. Sandberg rendezését idén decemberben mutatják be a mozik. A panelen levetített klip nyitójelenetében Shazam (Zachary Levi) vacsorázik Wonder Womannel, azonban amikor megfordul, láthatjuk hogy ő nem Gal Gadot, hanem Merlin, aki figyelmezteti az épp álmodó Shazamot, hogy Atlasz lányai közelednek. Ezután egy óriási sárkány száll le mellettük. Egy másik jelenetben Shazam azt mondja a Helen Mirren által játszott gonosztevőnek, hogy látta a Halálos iram filmeket, ezért tudja, hogy a világmegmentés lényege a CSALÁD, és erre megjelennek a Shazam család tagjai, és felsorakoznak Mirren mögött.

A leírásokat olvasva el sem tudjuk dönteni, hogy melyik közelgő filmet várjuk jobban, de abban biztosak vagyunk, hogy jelenleg egyáltalán nem rossz dolog DC rajongónak lenni.

(Forrás: THR, Deadline, Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük