DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Warner Bros. Walter Hamadát jelölte ki a DC filmes projektek felügyeletére

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Warner Bros. Walter Hamadát nevezte ki, hogy bábáskodjon a képregényfilmes projektek felett. Hamada a DC filmes részleg elnöki posztját tölti be ezentúl. A Warner decemberben döntött úgy, hogy lecseréli Jon Berget és Geoff Johnst a DC filmek éléről. Utóbbi marad a DC berkeiben, ám az ő hatásköre nem csak a filmeket érinti, hanem kreatív tanácsadóként van jelen a kiadó képregényes és televíziós projektjeiben is. A Hamada előléptetéséről szóló hivatalos közleményben a Warner megerősítette, hogy Johns és az új elnök “egymás közelében fog dolgozni.”

A stúdió ezzel a lépéssel a minőség ellenőrzést szeretné megerősíteni a filmek kapcsán, hiszen bár a “Wonder Woman” hatalmas sikereket ért el tavaly, az “Öngyilkos osztag” és “Az igazság ligája” kritikai visszhangja már messze nem volt ilyen pozitív.

Hamada korábban tíz évig tevékenykedett executive producerként a New Line-nál, ami a Warner egyik leányvállalata. Itt olyan sikeres horrorfilmeken dolgozott, mint az “AZ”, az “Akasztófa” vagy a “Démonok között”. A producer ugyanakkor jó kapcsolatot ápol James Wan rendezővel, aki ugyebár az “Aquaman” forgatásán kiabált a megafonba. Ők ketten dolgoztak már együtt a “Démonok között” filmuniverzumon, ami a nagysikerű folytatást és az “Annabelle” spinoff szériát takarja. Hamada most otthagyja a New Line-t, és a képregényfilmek felügyeletét vállalja magára, ebbe beleértve a DC kánonon kivül eső lehetséges projekteket is.

Toby Emmerich, aki 2016 óta a Warner elnőke, korábban a New Line igazgatója volt, így ő is dolgozott már együtt Hamadával. “Walter kreatív, találékony és a tökéletességre törekszik, ezen tulajdonságait pedig most a képregényfilmeknél kamatoztatja majd. Biztos vagyok abban, hogy ő és Geoff, együtt a filmes partnereinkkel olyan alkotásokat szállítanak majd le, amelyek egyszerre nyerik el a nagyközönség és a DC rajongók tetszését,” mondta Emmerich egy nyilatkozatban.

A Warner Bros tavaly nyáron kinevezett produkciós vezetője, Coutenay Valenti, valamint a DC Entertainment elnöke, Diane Nelson továbbra is ebben a munkakörben marad.

Johns a Twitteren már üdvözölte is Hamadát, akivel a New Line égisze alatt készülő “Shazam!” kapcsán egyébként is együtt dolgoznak, ez pedig most tovább bővül az egész DC univerzumra.

(Forrás: Variety, The Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük