DC Magyarország

Minden, ami DC!

Brutális szórakozást ígérnek a The Suicide Squad első teljes kritikái

Oszd meg a cikket másokkal is:

Már csak egy hét választ el minket attól, hogy megnézhessük, James Gunn mit hozott ki a népszerű gonosztevőket és fura figurákat csatasorba állító Öngyilkos osztag második nagyvásznas bevetéséből. A rendező az első perctől kezdve hangoztatta, hogy a Warnertől teljesen szabad kezet kapott a film elkészítésében (ellentétben ugyebár David Ayer 2016-os alkotásával), vagyis minden ami jó vagy rossz a végeredményben, az az ő sara. A múltkor netvilágot látott rövid vélemények nagyon lelkesítőek voltak, hiszen keresve sem találtunk köztük negatív reakciót. Most pedig a premier közeledtével publikálásra kerültek a teljes értékű kritikák, amelyek kicsit árnyalják a képet, de azért nem túl nagyon. Mi sem árulkodóbb a kritikai közvéleményről, mit az, hogy a film 100%-os pontszámmal nyitott a Rotten Tomatoes oldalon, és bár ez az érték idővel valószínűleg csökkenni fog, a kezdés akkor is bíztató. A továbbiakban szokásunkhoz híven szemezgetünk egy kicsit ezekből az irományokból.

“Amikor James Gunn összehozta a Galaxis őrzőit a Marvelnél, a nonszenszből csinált aranyat. Azzal, hogy az Öngyilkos osztaghoz ugyanilyen érzékkel és szürreális megközelítéssel állt hozzá, elérte ugyanezt a DC-nél is,” fogalmaz az Empire kritikusa.

A Total Film szerzője úgy véli, “bárhonnan is nézzük, ezzel az Osztaggal jó móka együtt lógni.”

“A poénok nagyjából fele nem talál be, de az előző film búskomorságával ellentétben Gunn verziója legalább felvállalja és ünnepli az értelmetlenségét,” árnyalja kicsit a képet az Entertainment Weekly képviselője.

“Ha a filmipar megöli magát a szuperhőstúladagolással, a The Suicide Squad legalább azt sugallja, hogy ez a műfaj nevetve megy a vesztébe,” foglalja össze gondolatait az indieWire kritikusa.

“Egy nagyon szórakoztató, masszívan R besorolású adaptációja egy olyan alapanyagnak, ami legalább annyira illeszkedik a 60-as évek háborús filmjeihez, a Piszkos tizenkettőhöz vagy a Kelly hőseihez, mint a DC felhozatalához,” írja a Deadline szerzője.

Az amerikai IGN kritikusa sem fukarkodik a dicséretekkel: “James Gunn nagyon odatette a The Suicide Squadot. A film egy véres és kaotikus menet az elejétől a végéig, ami végre igazságot szolgáltat az X különítménynek.”

“Nem elég, hogy elkapja azt a mocskosul szórakoztató hangulatot, amit az elődje elmulasztott, de egy olyan történetet is elmesél, amit érdemes figyelemmel követni,” véli a The Hollywood Reporter szerkesztője.

A The Suicide Squad egy ravaszul pofátlan bűnös élvezet,” foglalja össze a látottakat a Variety riportere.

“Közel sem tökéletes alkotás, de a Deadpool filmekhez hasonlóan megmutatja, mi történik akkor, ha egy szuperhősmozi tud vidám, önironikus és szatirikus lenni, miközben elmerül a brutalitásban, a vérengzésben és a káromkodásban,” vélekedik a TheWrap kritikusa.

A ScreenRant szerzője szerint a The Suicide Squadot “az a fajta filmkészítés jellemzi, ami egyszerre jutalmazza meg a visszatérő rajongókat és a laikus vagy alkalmi mozinézőket.”

A fenti idézetek tanulsága szerint remekül fogunk szórakozni Gunn teljesen elszálltnak ígérkező alkotásán, és már alig várjuk, hogy átélhessük ezt az élményt. Szerencsére már nem kell sokat várni, a film ugyanis augusztus 5-től nézhető a hazai mozikban. Spoilermentes kritikánk/beszámolónk a premier utáni napokban várható.

(Forrás: Rotten Tomatoes, Metacritic, IndieWire)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük