DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az első sajtóvélemények alapján a The Suicide Squad egy brutálisan szórakoztató akcióőrület

hírek, vélemény | 2021. július 15. 12:15 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Már nem sok választ el minket a következő DC moziélményünktől, ami a James Gunn által íróként és rendezőként tető alá hozott The Suicide Squad, aminek az előzetesei egy szórakoztató értelemben elborult, brutális és vicces filmet ígértek, ami azért nem fukarkodik az emlékezetes karakterpillanatokkal. Most pedig publikálásra kerültek az első rövid vélemények a sajtó képviselőitől, és úgy tűnik, a marketingkampány nem hazudott. A továbbiakban ezekből a reakciókból szemezgetünk párat.


Brandon Davis, a Comicbook.com szerzője szerint Gunn teljes mértékben elszabadult, a rendezése őrült, pokolian erőszakos és könyörtelen, ugyanakkor vannak benne szívhezszóló pillanatok, de a humorral, az akcióval és az érzelmekkel sem fukarkodik.


A DigitalSpy kritikusa úgy véli, ha lennének is kételyeink a film kapcsán, ezek már az őrületes nyitány után eloszlanak. Egy erőszakos, vicces és kiszámíthatatlan blockbusterként írja le a mozit, és biztos abban, hogy a kiváló szereplőgárdából mindenki megtalálja a személyes kedvencét.


Kara Warner, a People magazin újságírója szkeptikusan állt a filmhez, de James Gunn és a szuper szereplőgárda őt is meggyőzte. Ő is teljes őrületként írja le az alkotást, ami maximálisan kihasználja az alapanyag és az R besorolás adta lehetőségeket.


A Collider szerzője, Steve Weintraub is csatlakozik a többiekhez, és kiemeli, hogy a film mennyire erőszakos, vicces, és hogy mennyi váratlan meglepetés van benne.


A Fandom képviseletében Eric Goldman is nagyon szerette a látottakat, szerinte Gunn rendezése teljes gőzerőre kapcsol a káosz, a brutalitás és a profanitás terén, de jut idő az igazán szívhezszóló momentumokra is. Továbbá Goldman is kiemelte a szereplőgárdát.


Erik Davis, a Fandango szerzője úgy látja, a The Suicide Squad magasra helyezi a lécet, és ez nagyon szerethetővé teszi. Gunn rendezését egy bátor, nagyszabású és lenyűgözően látványos alkotásként írja le, amiben tetten érhetőek Gunn horrorfilmes gyökerei.


Nem tér el a többitől Umberto Gonzales véleménye sem. A The Wrap szerkesztője oda meg vissza volt a filmtől, szerinte Gunn tető alá hozta az eddigi legélvezetesebb DC mozit, ami elképesztően látványos, tele van akcióval és stílussal.


Robert Garcia, a talán kevésbé ismert CineXpress szerzője szintén osztja a többiek véleményét, és hozzáteszi, hogy ez a film egyáltalán nem a gyerekek számára készült, valamint arra is felhívja a figyelmünket, hogy érdemes a film után a moziszékben maradnunk, ugyanis két stáblistás bónuszjelenet is van a végén.

 

Az ilyen cikkekben általában igyekszünk minél vegyesebb véleményeket összegyűjteni, és a sok dícséret mellé egy-egy negatív reakciót is beszúrunk, erre azonban most nem volt lehetőségünk, ugyanis nem találtunk olyat, aki rosszat írt volna Gunn rendezéséről. Nyilván a teljes értékű kritikákkal majd fog egy kicsit árnyalódni ez az összkép, és fény derülhet a film esetleges gyengepontjaira is, de ezek a rövid vélemények egyelőre nagyon bíztatóak, és csak fokozzák a várakozásunkat az augusztus 5-én esedékes premierig.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

1 komment a(z) "Az első sajtóvélemények alapján a The Suicide Squad egy brutálisan szórakoztató akcióőrület" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük