DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Total Film riporterei a The Suicide Squad forgatásán jártak

Oszd meg a cikket másokkal is:

James Gunn büszkén állítja, hogy a The Suicide Squad díszletei a legnagyobbak, amiket eddig egy Warner Bros filmhez építettek, a Total Film újságírói pedig erről meg is bizonyosodhattak 2019 novemberében, amikor kint jártak a film forgatásán. Mi sem szemlélteti jobban a projekt grandiózusságát, mint az, hogy a készítők több tonnányi homokot szállítottak az egyik helyszínre, hogy megalkossanak egy tengerpartot a stúdió falain belül.


A Galaxis őrzői filmeket is jegyző direktor igyekezett minél több dolgot valóban felépíttetni és megvalósítani, ez ugyanis a színészek munkáját is megkönnyíti. “Az, hogy ennyi felépített díszletünk van, szerintem egy sokkal gazdagabb és kreatívabb élményt eredményez. Ebben a filmben több fizikailag megvalósított effektus van, mint az összes eddigi rendezésemben együttvéve,” mondja Gunn.


Csatlakozik a témához Margot Robbie is, aki immár harmadjára bújik Harley Quinn bőrébe. A színésznő is sokkal jobban szereti a valódi díszleteket, mint a zöld háttérrel dolgozást, mert így kap egy képet arról, hogy az adott jelenet hogyan fog festeni készen a nagyvásznon, és a reakcióit is ehhez tudja igazítani. “Az egyik első jelenetben amit forgattunk, egy parton vagyunk, jövünk ki a vízből, futunk a homokon, és körülöttünk robbanások dörrennek. A reakcióid egészen másak akkor, ha valami tényleg melletted robban, és nem csak elképzeled azt.”


A film egyik jelentős helyszíne a Corto Maltese nevű fiktív szigetország Argentína mellett. Ide küldi Amanda Waller (Viola Davis) a Belle Reve foglyait egy titkos küldetésre. “Nemrég egy katonai puccs volt Corto Maltesén, ahol található egy Jotunheim nevű börtön, amiben orvosi kísérleteket is végeznek. Amanda Waller odaküldi az Öngyilkos osztagot, hogy pusztítsák el az épületet, mielőtt a puccs vezetői tudomást szereznek a titkokról, amiket rejt. Ez a küldetés,” vázolja fel Peter Safran producer.
Amikor az újságírók kilátogattak a forgatásra, épp egy olyan jelenet rögzítése zajlott, amit már az előzetesben is láthattunk. Harley Quinn, Bloodsport (Idris Elba) és Rick Flag (Joel Kinnaman) épp Thinkert (Peter Capaldi) hallgatják ki egy tetőn. Bár papíron ez egy szimpla jelenetnek tűnik, a különböző szövegvariációk és improvizációk miatt több, mint két tucatszor vették fel ezt a szekvenciát. “Ez nem jellemző. Most vettük fel nagyjából huszonhétszer a jelenetet, és szerintem ez a legtöbbször újravett rész az egész filmben,” vélekedik Gunn.


A látványos és grandiózus díszleteken kívül a riporterek benézhettek az osztag operációs központjába is, ami az El Dorado nevet viseli. Itt lehetőségük volt arra, hogy többet megtudjanak Corto Malteséről, a falakon ugyanis különböző fotók voltak az országról és a vezetőjéről, valamint a nemzeti zászló is ki volt tűzve.


“Imádom a John Ostrander-féle Suicide Squad képregényeket, amelyek alapkoncepciója, hogy egy rakás B-, C- és Z-kategóriás rosszfiút összeverbuválnak, mert feláldozhatónak gondolják őket. Ez áll a filmem középpontjában is. Ez egy háborús mozi, ami nagy divat volt a 60-as években az olyan alkotások miatt, mint a Piszkos tizenkettő, a Kémek a Sasfészekben vagy a Kelly hősei, mostanra azonban eltűntek a vásznakról. Az, hogy egy ilyen történetet mesélhettem el fura kosztümös figurákkal, hatalmas élmény volt,” idézi fel a rendező.


A fura fiurák közül talán a legkülöncebb a David Dastmalchian által játszott Polka Dot Man, aki a hatvanas években debütált a képregényekben, és képessége, hogy energiával feltöltött pöttyöket tud dobni az ellenfeleire. Gunn szándéka az volt, hogy megkeresse minden idők leggagyibb DC karakterét, és mélységet, személyiséget és drámát adjon neki. A választása Polka Dot Manre esett. “Ezt a szánalmas és nevetséges figurát egy olyan karakterré változtattuk, aki depressziós azért, mert mindenki hülyének nézi. Van egy tragikus háttértörténete, ami kiderül majd a filmből,” meséli Gunn.
A karaktert játszó Dastmalchian elmondta, hogy a figura rengeteg fájdalmat és szomorúságot kapott az élettől, és azért dönt a bűnözés mellett, hogy bosszút álljon a kegyetlen világon. Polka Dot Man, civil nevén Abner soha nem tartozott sehova, de a film története során végre megtalálja azt a közösséget, ami befogadja őt.


A riporterek megnézhettek egy próbafelvételt is, amin Polka Dot Man feje világít és zavaróan nagy méretűre dagad. Ez a “testhorror” pillanat Gunn rendezői debütálását, a Slithert idézi, és biztosak lehetünk benne, hogy Polka Dot Man ezek után többé nem lesz gúnyolódás tárgya.


A The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag augusztusban érkezik a mozikba!


(Forrás: Total Film)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük