DC Magyarország

Minden, ami DC!

Parkolópályára került az Ava DuVernay-féle New Gods és James Wan The Trench mozija is

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Warner Bros. és a DC Films levette a filmes palettájáról a New Gods című mozit, illetve a The Trench című Aquaman spinoffot.

A New Gods forgatókönyvén a rendezői posztot is betöltő Ava DuVernay 2018 óta dolgozott az elismert képregényíróval, Tom Kinggel közösen. Az adaptáció a legendás Jack Kirby által alkotott karaktereket mutatta volna be a nagyvásznon. DuVernay ennek ellenére maradt a DC berkeiben, hiszen jelenleg a Naomi című sorozaton dolgozik a CW számára.

A The Trench egy horror elemekben bővelkedő mozi lett volna, amiben az Aquamanben látott ároklakó lényeké lett volna a főszerep. A forgatókönyvet Noah Gardner és Aidan Fitzgerald írták, James Wan pedig Peter Safrannal együtt producerként vett volna részt a munkálatokban. Wan sem hagyta maga mögött a DC univerzumot, hiszen már előkészületi fázisban van az Aquaman második része, aminek a forgatása még idén elkezdődhet.

A két projekt jelenleg a polcra került, de a DC Films nem dobta őket végleg a kukába, nyitva hagyta a lehetőséget, hogy valamikor mégis megvalósuljanak. Egyes források szerint amikor egyértelművé vált, hogy nincs hely a palettán ennek a két filmnek a következő években, a stúdió nem akarta bizonytalanságban hagyni Want és DuVernayt anélkül hogy tudnák, lesz-e valami a projektjeikből.

A DC jelenleg egy olyan univerzum építésén dolgozik, ami összeköti a nagyvásznas adaptációkat a tévés produkciókkal. Erre két példa a James Gunn nevével fémjelzett The Suicide Squad és a Peacemaker sorozat, valamint a gothami rendőrségbe betekintést nyújtó széria, ami Matt Reeves The Batman mozijához kapcsolódik majd. A The Batman egyébként egy másik világban, a Föld-2-n játszódik majd, és ez képez kivételt az összefüggő filmes univerzumban, aminek fontos mérföldköve lesz a 2022-es The Flash film, ahol a multiverzum lehetőségei kerülnek kiaknázásra, és két Batman mellett Supergirl is feltűnik.


Továbbá a 2022-23-as évekre itt van még a Black Adam és a Shazam! Fury of the Gods a New Linetól, a Warnertől pedig a Blue Beetle, Batgirl, Supergirl, Green Lantern Corps és Static Shock. Ezen kívül fejlesztés alatt áll még egy harmadik Wonder Woman mozi, egy Zatanna film és egy új Superman projekt J.J. Abrams produceri felügyeletével, erről azonban még nem tudni, hogy a nagy univerzum része lesz-e, vagy a The Batmanhez hasonló különálló történet.

A The Trench kapcsán a Warner állítólag úgy gondolta, hogy a készülő Aquaman folytatás elég lesz a vízalatti kalandokból, de még meggondolhatják magukat, akár a második Aquaman menet sikerétől függően. A streaming lehetőséget is fontolóra vették, de ez sokkal inkább egy önálló történet, mint az Aquamanhez szorosan kapcsolódó sztori.
A New Gods-ot illetően pedig bonyolította a helyzetet, hogy a gonosztevő Darkseid nemrég bukkant fel a Snyder Cutban, és a stúdió szeretné, ha eltelne egy kis idő a karakter újabb feltűnése előtt.

Ava DuVernay a Twitteren adott hangot a csalódottságának: “Tom [King – a szerk]. Imádtam veled írni a NEW GODSot. Mérges vagyok, amiért Barda, Scott, Granny, Highfather és a Fúriák története így ér véget. Elmerülni Kirby Negyedik Világában életreszóló kaland volt. Ezt nem vehetik el tőlünk. Köszönöm a barátságod. És ne feledd… #DarkseidIs.”

(Forrás: The Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük