DC Magyarország

Minden, ami DC!

Tükörarc eredetileg egészen más háttértörténetet kapott volna a Watchmen sorozatban

Oszd meg a cikket másokkal is:

Sokak szerint a tavalyi év egyik legjobb új sorozata volt a Damon Lindelof-féle Watchmen, ami bravúrosan mesélt el egy eredeti történetet, miközben szorosan kapcsolódott a kultikus grafikus novella eseményeihez. Ezzel a véleménnyel mi is egyetértünk, ki is fejtettük a gondolatainkat annak idején egy spoilermentes kritikában. Hosszan sorolhatnánk, hogy a sok történetszál vagy jelenet közül melyeket szerettük legjobban, de az biztos, hogy a Looking Glass (magyar fordításban Tükörarc) kvázi eredetét feltáró flashback ott lenne a kedvenceink között. Most pedig arra derült fény, hogy ez a jelenet az eredeti tervek szerint nem is szerepelt volna a sorozatban, Lindelof ugyanis egészen más háttersztorit képzelt el a karakternek, és csak az utolsó pillanatban cserélte le arra, amit végül láthattunk az ötödik epizódban.

A szóban forgó rész egy flashbackkel kezdődött, ami 1985 november másodikáig repített minket vissza. Itt találkoztunk a tinédzser Wade-del, aki Jehova tanújaként próbált embereket megtéríteni. Ezután egy fiatal lány átejtette őt, bevitte egy tükörházba, rávette hogy vetkőzzön meztelenre, majd elszaladt a fiú ruháival. Épp ekkor következett be Adrian Veidt óriáspoliptámadása, ami mindenkit megölt a környéken, kivéve a tükörházban ragadt Wade-et, aki ígyis traumatizálva lett élete hátralevő részére a szexuális megaláztatástól és a halott emberek látványától.

A Tükörarcot életre keltő Tim Blake Nelson egy interjúban árulta el, hogy Lindelofnak teljesen más elképzelése volt az eredet kapcsán, és akkor változtatta meg a történetet, amikor az első három epizód már le volt forgatva. “Nem akarok belemenni a részletekbe, de eredetileg egy rasszok közötti vegyes kapcsolatról szólt a történet, ami Wade számára nagyon rosszul végződött. Nekem tetszett ez a verzió is. Magam is vegyes házasságban élek, amiből három gyermekem is született, szóval ez a téma nagyon is közel áll hozzám. És bár az én kapcsolatom nagyon boldog, és szerintem a jövőben is az lesz, Wade-é igazán tragikus és sötét volt, és gyökeresen megváltoztatta az életét,” mondta el a színész

A rasszizmus kérdése amúgy is kiemelt szerepet kap az évadban, hiszen már rögtön a sorozat nyitánya az 1921-es tulsai mészárlást meséli el, így logikus lépés volt Lindeloftól ez a tragikus szerelmi történet is, az alkotó azonban végül áthelyezte a karakter szexuális ébredését a képregényből ismert poliptámadás idejére. “Szerintem ez jobb döntés volt, és nagyon okosan volt megírva,” fejti ki a véleményét Nelson, aki elismeréssel nyilatkozik Lindelofról, amiért képes volt egy új történetet hirtelen beépíteni a cselekménybe, anélkül, hogy ez ellentmondott volna a karakternek akit a korábbi epizódokban már megismertünk.

Bár egyelőre nincs szó egy második évadról, a színész bevallása szerint örömmel térne vissza a folytatásra, ha lehetőség adódna rá. “A többiek azt mondják, hogy csak akkor térnek vissza, ha Damon is benne van, de ezt én egyértelműnek veszem. Kétlem, hogy az HBO belevágna egy második évadba Damon felügyelete nélkül. Ezért mondom, hogy benne lennék a folytatásban, mert gyanítom, hogy ő is a fedélzeten lenne bizonyos mértékben. Ugyanakkor az is rendben lenne részemről, ha nem folytatódna. Ezt majd Damon és a csatorna eldönti, az biztos, hogy én remekül éreztem magam a forgatáson.”

A Watchmen sorozat bármikor újranézhető az HBO Go videótárában, és érdemes is újra és újra elővenni ezt a kilenc kiváló epizódot.

(Forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük