DC Magyarország

Minden, ami DC!

Matt Reeves a gothami rendőrségről készít spinoff sorozatot a The Batmanhez az HBO Maxra

Oszd meg a cikket másokkal is:

Matt Reeves és az HBO Max összefogásában készül egy rendőrségi ügyeket bemutató sorozat, ami a bűnözőktől hemzsegő Gothamben játszódik majd, azon belül is a jövőre érkező, Reeves által rendezett The Batman mozifilm világában.

Az írói valamint executive produceri teendőket Terrence Winter látja el, akit olyan kultikus sorozatok kapcsán ismerhetünk, mint a Gengszterkorzó és a Maffiózók. A The Batman producere, Dylan Clark, valamint a Warner Bros TV szintén a produkció fedélzetén van.

A denevér árnyékában ténykedő rendőrökre fókuszáló sorozatnak jelenleg nincs címe, de egyes források Gotham Central, illetve GCPD néven hivatkoznak rá, utalva ezzel két hasonló témájú képregényszériára.

Az HBO Max nyilatkozata szerint a sorozat “abban a világban játszódik, amit Reeves alkotott meg a nagyvászonra, és arra építkezik, ahogy a film feltérképezi a Gothami korrupció anatómiáját, ezzel egy új, platformokon átívelő Batman univerzumot teremtve. A sorozat példátlan lehetőséget szolgáltat arra, hogy kibővítse a film által megalapozott világot, és foglalkozzon a Gothamben élő érdekes és komplex karakterek egész seregével.”

Matt Reeves is hangot adott a lelkesedésének a projekt kapcsán. Nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy kibővítheti az általa elképzelt világot olyan mértékben, amit csak a sorozat formátuma enged meg. Továbbá egy valóra vált álomnak érzi, hogy együtt dolgozhat a bűnügyi történetek világában igencsak tapasztalt Terrence Winterrel.

A jövőre érkező filmben ugyebár Robert Pattinson ölti magára a denevérjelmezt, míg Jeffrey Wright (Westworld) Jim Gordonként lesz látható. Azt egyelőre nem tudni, hogy számíthatunk-e a két színész feltűnésére a spinoff sorozatban is, valamint további castingokra sem került még sor ebben a korai fázisban.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a gothami rendőrség a tévéképernyőkön tesz rendet, hiszen 2014 és 2019 között futott a nagy népszerűségnek örvendő Gotham, ahol Ben McKenzie játszotta a fiatal Gordont, és megismerhettük Batman legfőbb ellenségeinek eredettörténetét.

A The Batman forgatása jelenleg szünetel a koronavírusra való tekintettel, azonban a tervek szerint ősszel újra elkezdődhetnek a munkálatok az Egyesült Királyságban.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük