DC Magyarország

Minden, ami DC!

Nem castingolják újra Kate Kane-t, hanem egy új karakter bújik Batwoman jelmezébe

Oszd meg a cikket másokkal is:

Nem csak egy új arc kerül a Batwoman maszk alá jövőre, hanem egy teljesen más személy. A CW csatorna nem castingolja újra Kate Kane-t Ruby Rose kilépése után, hanem bevezet egy eddig sehol nem látott karaktert, Ryan Wildert, aki átveszi a stafétát Batwoman szerepében.

A készítők szeretnék továbbra is az LGBTQ közösségből kiválasztani a megfelelő személyt. A karakterleírás szerint Ryan Wilder egy húszas évei vége felé járó nő, aki Kate Kate szöges ellentéte. “Szerethető, rendetlen, kicsit szórakozott és vad természetű. Senki nincs az életében, aki gondoskodna róla, ezért Ryan évekig kereskedett kábítószerrel, kerülve a GCPD-t, és rossz szokásokba fojtva a fájdalmát. Ryan mostanra teljesen megújult, tiszta életet él, egy teherautóban él együtt a növényével. Egy olyan lány, aki képes tejet lopni egy utcai macskától, és a puszta kezével tud embert ölni. Veszélyes harcos, magasan képzett és nagyon fegyelmezett. Nyilvánosan leszbikus. Atletikus. Nyers. Lelkes. Esendő. És nem egy sztereotipikus amerikai hős.”

Ez a döntés ugyan meglepő a készítők részéről, de korántsem a legrosszabb kimenetel, ráadásul egy olyan témát ölel fel, ami gyakran felbukkan a DC képregényekben: az örökséget. A hősi staféták sűrűn vándorolnak a füzetekben, és olyan karakterek mitológiájában is előfordultak már ilyen lépések, mint Batman vagy Flash. Ráadásul ezt a motívumot a Batwoman sorozat első epizódja is felmutatta, amikor Kate felpróbálta a Batman jelmezt, miután Bruce Wayne-nek nyoma veszett.

Ryan beemelése a történetbe felvet egy nagy kérdést: mit jelent ez majd Alice (Rachel Skarsten) számára? A Batwoman teljes első évada Kate és a gonosz testvére közötti kapcsolatra épült, ezután érdekes lesz látni, hogy Ryan és Alice között milyen dinamika alakul majd ki. Caroline Dries showrunner korábban megjegyezte már, hogy a jövőben szeretné bemutatni Alice kapcsolatát (vagy annak hiányát) Kate mostohanővérével, Maryvel is (Nicole Kang).

Ezek a fejlemények szinte pontosan két héttel azután érkeznek, hogy Ruby Rose bejelentette a kilépését a sorozatból. A döntésének konkrét okát nem ismerjük.

“Meghoztam azt a nagyon nehéz döntést, hogy nem térek vissza a Batwoman következő évadára. Nem volt könnyű meglépnem ezt, hiszen minden tiszteletem a szereplőtársaimé, a stábé és mindenkié, aki része ennek a sorozatnak Vancouverben és Los Angelesben,” hangzott a színésznő nyilatkozata. A Berlanti Productions és a WBTV egy közös nyilatkozatban adta a rajongók tudtára, hogy továbbra is elkötelezettek a Batwoman sorozat iránt, és keresnek egy újabb színésznőt az LMBTQ közösségből erre a szerepre.

A Batwoman 2021 januárjában tér vissza a képernyőkre a második évaddal. Az első etap nálunk elérhető az HBO Go felhozatalában.

(forrás: Entertainment Weekly)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük