DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Netflix berendelte a Sweet Tooth című Vertigo képregény adaptációját

hírek | 2020. május 15. 14:37 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Újabb érdekes címmel bővül a képregényfeldolgozások sora, a Netflix ugyanis pár napja berendelte a Sweet Tooth című DC/Vertigo sorozat nyolc darab egyórás epizódot számláló első évadát. A Hulu 2018-ban már berendelt egy pilotot ebből a sorozatból, de a projekt azóta sem haladt előre a Disney tulajdonában álló szolgáltatónál, míg végül most a Netflixnél talált otthonra.

A Jeff Lemire által alkotott képregényben a félig szarvas, félig kisfiú Gus kalandjait követhetjük figyelemmel, aki elhagyja az erdei otthonát, és a világot egy kataklizmikus eseménytől sújtva találja. Csatlakozik egy szedett-vedett családhoz, ami emberekből és hozzá hasonló hibridekből áll, hogy válaszokat kapjon kérdéseire az új világgal és a saját eredetével kapcsolatban.

A Netflix egy “nagy közönségnek szánt, családbarát, mesebeli kalandként” írja le a sorozatot. A szereplőgárdában helyet kapott Christina Convery (Csodálatos fiú), Nonso Anozie (Pénzmosó), Adeel Akhtar (A nyomorultak) és Will Forte (Az utolsó ember a Földön), a narrátorhang szerepére pedig James Brolin (Családom, darabokban) lett leszerződtetve.

A sorozat a Robert Downey Jr. és Susan Downey által alapított Team Downey produkciós cég zászlaja alatt készül, a Warner Bros TV közreműködésével. A Downey házaspár executive produceri teendőket lát majd el Amanda Burrell-lel közösen. Jim Mickle (Hap and Leonard, Rideg világ) és Beth Schwartz (Arrow, Legends of Tomorrow) társáshowrunnerként, íróként és executive producerként vesznek részt a munkafolyamatban, Mickle pedig rendezni is fog. Egyébként ő az írója és rendezője a Hulu által berendelt pilotnak is, ami szintén a Team Downey projektje volt.

A Sweet Tooth képregénysorozat 2009 és 2013 között 40 számot élt meg.

(forrás: Deadline, THR, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "A Netflix berendelte a Sweet Tooth című Vertigo képregény adaptációját" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük