DC Magyarország

Minden, ami DC!

Megérkeztek az első kritikák a Stargirl sorozatról

Oszd meg a cikket másokkal is:

Még egy szűk hónap választ el minket a DC Universe következő saját gyártású produkciójától, a Stargirl sorozattól, de a sajtó képviselői már megnézhettek néhány epizódot az első évadból, hogy a látottak alapján véleményezzék a fiatal szuperhőslány szórakoztatónak ígérkező kalandjait. A továbbiakban ezekből a kritikákból szemezgetünk nektek.

A TVLine szerzője úgy véli, a Stargirl egy magabiztos és ütős kezdés után egy kicsit veszít a tempójából, amikor a cselekményt a Titans sorozathoz hasonlóan flashbackek törik meg, de a negyedik epizódra körvonalazódni látszik a DC Universe és a CW eddigi legkönnyedebb, leginkább családbarát élőszereplős szuperhőssorozata.

A Collider képviselője szerint a cselekmény nem büszkélkedhet sok eredetiséggel, az első három epizódban felvezetett gonosztevők nem sokban különböznek az Arrowverzum rosszfiúitól, a tinédzser lány-mostohaapa dráma pedig elavult alapszituáció. Ennek ellenére a kritika szerzője nagyon jól szórakozott a látottakon, dicséri a szereplőgárdát, és úgy véli, a jelenlegi helyzetben épp erre a könnyedségre van szükségünk. “Nem a legjobb DC Universe sorozat, nem is a legfurább, vagy a legdrámaibb. De basszus, ez dobott fel a legjobban,” fogalmazza meg a véleményét.

Grace Randolph, a Beyond the Trailer kritikusa kiemeli, hogy a Stargirl milyen hűséges az alapanyagához, és ezt a társ-showrunner Geoff Johns számlájára írja, aki a képregény alkotója és a karakter szülőatyja is. Egy meglepően szórakoztató, remekbe szabott eredettörténetként írja le a sorozatot.

Az ő véleményével ért egyet a Discussing Film írója is, aki értékeli a képregények aranykorából származó motívumok modern környezetbe ültetését. Kijelenti, hogy aki rajong az Arrowverzumért, vagy egykor rajongott érte, az nagyon szeretni fogja a Stargirlt is.

A Digital Spy kritikája szerint érezhető a fejlődés az első három epizód folyamán, és ha túl tudjuk tenni magunkat némi klisés történetmesélésen, akkor a Stargirlben az Arrowverzum egyik fénypontját üdvözölhetjük.

“Ez egy egyszerű és kedves tavaszi csemege,” fogalmaz az io9.com szerkesztője, aki szerint nem lesz vége a világnak, ha kihagyjuk a sorozatot, de ha rászánjuk magunkat a követésére, azt nem fogjuk megbánni.

A We Have a Hulk szerzője osztja a többi kritika álláspontját, miszerint ez egy csupa szív családbarát szórakozás, és azt is hozzáteszi, hogy az Easter Egg vadászoknak is bőven ad dolgot a sorozat, ugyanis számos utalást lehet felfedezni, amit a képregényrajongók értékelni fognak.

Az első vélemények alapján tehát nem fogunk csalódni a Stargirl sorozatban, ami május 19-én veszi kezdetét itthon az HBO GO-n, az amerikai premierrel egy időben. A premier után pedig heti rendszerességgel kapjuk majd az új epizódokat.

(forrás: Rotten Tomatoes, Metacritic)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük