DC Magyarország

Minden, ami DC!

A True Detective alkotója felvázolta, hogy hogyan közelítené meg Batman karakterét

Oszd meg a cikket másokkal is:

Nic Pizzolatto, a nagy sikerű HBO sorozat, a True Detective alkotója nemrég az Instagram oldalán válaszolt rajongói kérdésekre, és kiderült, hogy szívesen írna egy Batman történetet, valamint azt is tudja, ki lenne a gonosztevő a sztoriban.

“Batman az egyetlen olyan karakter a világon, akit nem én találtam ki, de szeretnék vele foglalkozni. Ez a geek kultúra egyetlen szelete, ami érdekel,” fogalmazta a szerző, aki kitért arra is, hogy szerinte elengedhetetlen Batman szempontjából az az elv, miszerint soha nem öl. Azt is hozzátette, hogy nem azért fontos ez a szabály, mert a gyilkosság olyan rosszá tenné őt is, mint az ellenfelei, hanem azért, mert “Batman valódi, örök ellensége a halál.”

Pizzolatto nem kedveli a denevérember eddig látott verzióit, ahol Bruce egy megtört lélek, aki nem tudja feldolgozni a szülei halálát. Az ő szemében Batman története “egy szent emberről szól, aki egy sorsfordító tragédiát arra használ, hogy az emberi teljesítőképesség csúcsát érje el, és véghezvigye a világ legnagyobb humanitárius harcát.”

Az alkotó azt is elmondta, hogy szerinte Lex Luthor komoly fenyegetést jelentene Batman számára, Jokerről azonban nincs túl jó véleménye. Úgy véli, “egy vézna fickó, aki folyton vigyorog és bohócnak van öltözve” nem húzná sokáig egy Batman elleni küzdelemben.

Mit gondoltok Pizzolatto értelmezéséről és véleményéről? Megnéznétek egy ilyen irányba vitt Batman filmet vagy sorozatot?

(forrás: Instagram, ComicBook, The Playlist)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük