DC Magyarország

Minden, ami DC!

Darren Aronofsky Joaquin Phoenixet szerette volna a Batman filmje főszerepére

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Joker című film tavaly több szempontból is filmtörténelmet írt, elég csak a sorra megdöntött bevételi rekordokra, vagy a számos díjra gondolni, amelyek között két Oscar szobor is befigyel. Ez a hatalmas siker részben Joaquin Phoenixnek köszönhető, aki a címszerepben nyújtott elképesztő alakítást. Most azonban kiderült, hogy jópár évvel ezelőtt Joker első számú ellenségének, Batmannek a szerepére is esélyes volt.

Darren Aronofsky az Empire magazinnak mesélte el, hogy a kétezres évek elején, a Rekviem egy álomért sikere után elkezdett egy Batman filmen dolgozni, ami nyilvánvalóan végül nem valósult meg. A rendező szerint ennek legfőbb oka, hogy ő Joaquin Phoenixet szemelte ki Bruce Wayne szerepére, míg a stúdió Freddie Prinze Jr.-t (élőszereplős Scooby Doo filmek, Tudom mit tettél tavaly nyáron) látta volna szívesen a denevérjelmez alatt.

Christopher Nolan, aki ugyebár 2005-ben elkezdte a trilógiáját a Batman: Kezdődikkel, átvett pár motívumot Frank Miller klasszikus Year One című képregényéből, de Aronofsky elképzelése még közelebb állt ehhez az alapanyaghoz, továbbá olyan klasszikus filmek voltak rá hatással, mint a Bosszúvágy, a Francia kapcsolat vagy a Taxisofőr. Még maga Frank Miller is a fedélzeten volt forgatókönyvíróként, és még őt is sokkolta, hogy Aronofsky milyen sötét tónusú filmet képzelt el, amelyben Batman a kínzástól sem határolódott volna el. Akkoriban a legutolsó denevéremberes adaptáció a Batman és Robin volt, az azóta már-már ikonikusnak számító mellbimbós gumijelmezekkel, a rendező ettől akart a lehető legtávolabb kerülni, és alapjaiban véve újraértelmezni a karaktert. Ez végül Nolannek kifogástalanul sikerült, még ha az ő feldolgozása nem is lett olyan brutális, mint amilyennek Aronofsky víziója tűnik.

Ami pedig Joaquin Phoenixet illeti, eszünkbe jut A sötét lovag egyik sűrűn idézett mondata: “Vagy meghalsz hősként, vagy megéred, hogy bűnözővé válsz.”

(forrás: Empire)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük