DC Magyarország

Minden, ami DC!

A DC egy a Batman: A rajzfilmsorozathoz kapcsolódó képregénysorozatot készít

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az EntertainmentWeekly információi szerint a DC Comics egy új, 6 részes minisorozatot készít Batman: The Adventures Continue címmel. A képregény története a méltán híres Batman: a rajzfilmsorozat világában játszódik majd, írói pedig ismét Paul Dini és Alan Burnett lesznek (Ty Templeton grafikussal kiegészülve), akik már a sorozat régi képregényváltozatán, a Batman Adventures lapjain is dolgoztak. Az EW jóvoltából megnézhetjük az első szám borítóját, egy variáns fedőlapot és a füzet egyik oldalát színezés előtt és után.

Sokak számára az Emmy-díjas Batman: a rajzfilmsorozat a Sötét Lovag karakterének legjobban sikerült adaptációja. A 85 részes sorozatban Dini, Burnett és Bruce Timm olyan érett és érzelmes történeteket kreáltak, amik nem csak a Köpenyes Igazságosztó mítoszát tökéletesítették, hanem olyan új elemeket hoztak be Gotham világába (Harley Quinn, Renee Montoya), amik végül a DC képregények lapjaira is beküzdötték magukat. Ezen felül ennek a sorozatnak köszönhetünk számos animációs filmet, videójátékot (Arkham Asylum), és egy egész animációs univerzumot, melynek része a Superman: a rajzfilmsorozat, az Igazság Ligája és még sok más.

A Batman: The Adventures Continue egyik szándéka, hogy új karakterekkel bővítse a DC Collectibles akciófigura kollekcióját, amit a rajzfilmsorozat ihletett. Ezeket a figurákat Templeton fogja megtervezni Timm stílusához alkalmazkodva. Így a képregények sok ismerős arcot felvonultatnak majd a DC animált univerzumából, mint például Supermant és Lex Luthort, és olyanokat is, akik eddig nem szerepeltek, mint például Jason Todd.

“A sorozatban Dick Graysontól egyből Tim Drake-hez ugrottunk, és kihagytuk Jasont. Most úgy tekintünk erre, mint egy esélyre, hogy elismerjük őt, mint az animált Batman szériák történelmének része,” magyarázta Dini. “Most először fogjátok látni ezt a történetet és hogy mi történt valójában kettejük kapcsolatában. Szóval esélyünk nyílik nem csak Jason Todd, hanem Piros Sisak bemutatására is. Vannak persze más karakterek, mint Azrael, aki népszerű volt a képregényekben a rajzfilmsorozat idején, vagy Deathstroke, akit soha nem mutattunk be a sorozatban.”

“Jó érzés, hogy nem kell foglalkoznunk azzal a 15 évvel, ami eltelt mióta először elmeséltük ezt a történetet. Úgy érezhetjük, mintha csak tegnap lett volna, mivel a sorozat és a képregények mindig itt voltak. Nem akartam úgy érezni, hogy egy nagy szünet volt, és Batman most öreg, Tim meg 30 év körül jár vagy ilyesmi. Örülök, hogy olyan, mintha csak a következő napjuk történne,” adta hozzá Templeton. Tehát a képregények a Batman of the Future: Joker visszatér traumatikus flashbackjei előtt játszódnak majd.

Az első számban, Batman és Bruce Wayne két külön rejtéllyel foglalkozik. Először is, egy óriás robot betör a Wayne Vállalathoz, és ellop egy egész laboratóriumot. Másodszor, Lex Luthor váratlanul visszatér Gotham City-be.

“Egy Bruce-Lex kapcsolattal indítunk, egyfajta folytatásként a World’s Finest Batman-Superman crossover történéseihez. Mi a kapcsolat Bruce és Lex között, miután legyőzte őt Batman és Superman? Érdekes látni a küzdelmet, ami kettejük között folyik,” fejtette ki Dini.

Az első szám mindezek mellett még egy új, titokzatos karaktert is behoz az események körforgásába, aki csak az árnyékokból figyeli a Batman családot, nagyon jól ismeri őket, és a történet egy pontján igazi kihívások és aggodalmak elé fogja állítani Bruce Wayne-t és kompániáját. Dini ezen felül még egy nagyon izgalmas Azrael történetet is belengetett: “Halálos küldetése van Gothamben, hogy visszaszerezzen valamit, amit elloptak a Szent Dumas rendtől, és ez sodorja Batman útjába. Batmannek meg kell állítania, hogy Azrael tovább gyilkolja Gotham alvilágának tagjait, miközben próbálnak rájönni, ki lopta el az ereklyét és miért.”

A Batman: The Adventure Continues 2020 május 6-án érkezik a amerikai képregénypolcokra, a digitális verzió pedig még áprilisban megjelenik.

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük