DC Magyarország

Minden, ami DC!

‘Batman And Harley Quinn’: Ők lesznek az eredeti változat hangjai

Oszd meg a cikket másokkal is:

A DC arzenáljának jelenleg talán két legnépszerűbb karaktere egy közös filmben, a “Batman And Harley Quinn” című animációs alkotásban szerepel a nyáron. Az executive produceri szerepet vállaló Bruce Timm visszatér egészen a “Batman: A rajzfilmsorozat” klasszikus stílusáig, és egy teljesen új történetet mutat be, amiben a két címszereplő és Éjszárny kelletlen összedolgozására kerül sor, ahogy megpróbálnak megfékezni egy Méregcsók és Jason Woodrue, avagy Plant-Master által okozott globális katasztrófát.

harley-batman-nightwing.jpg

Egy lépés a sorozatos visszatérés felé?

Az eredeti változatban Batman hangjaként visszatér a nagyszerű Kevin Conroy, aki először a “Batman: A rajzfilmsorozat” alkalmával szólaltatta meg a denevért, azt pedig nem csak a DC rajongók, hanem mindenki tudja, hogy a neve azóta egybefonódott a karakterével. Legutóbb a “Batman: Gyilkos tréfa” című szintén animációs alkotásban hallhattuk az ő hangján megszólalni a sötét lovagot. Nightwing orgánuma Loren Lester lesz, aki Conroy-hoz hasonlóan szintén a “Batman: A rajzfilmsorozat” során (mint Robin) adta először a karakter hangját. Újoncként csatlakozik hozzájuk Harley Quinn megszólaltatójaként Melissa Rauch, akit a leginkább, mint Dr. Bernadette Rostenkowsi-Wolowitz ismerhetünk az “Agymenők” című televíziós sorozatból. Véleményünk szerint a színésznő telitalálat a szerepre. Hogy egyik szerkesztőnket, Genzot idézzem, “a hangja pont az az idegesítő nyávogás, ami valamiért még a dögösség keretein belül van és még nem mászol tőle a falra.” Mi akár egy élőszereplős feldolgozásban is megnéznénk őt Joker leghűségesebb követőjeként.

melissa-rauch.jpg

Üdv a DC családban, Melissa!

“Tetszik, hogy Harley kemény és ezen felül még a humorát is a fegyverarzenálja részeként használja,” kommentálta Rauch. “Tudja, hogyan kuszáljon össze egy szituációt a humorával és hogyan idézzen elő helyzeteket a szarkazmusával. Egy álomszerep.”

Hogy megtalálja a megfelelő hangot a karakterhez, hozzátette, “Tudom, hogy Harley-nak magas hangja van és egy kis New York-i akcentusa – én pedig egy New Jersey-i családból származom, ahol mindenki úgy beszél, mint az egykori gengszterek. Szóval akartam egy halvány főhajtást belevinni az otthonom iránt, ami nem annyira hivalkodó. Hogy őszinte legyek, pontosan úgy beszéltem – a színésziskolás tanáraim teljesen kinevelték belőlem az akcentust. Mókás volt újra előásni ezt a hangnemet és kiejtést.”

loren-lester.jpg

Loren Lester egy 2003-as videojátékban volt legutóbb Éjszárny.

Lester úgy hiszi, ez a film megfelelő választ ad az irányába gyakran intézett kérdésre. “Rengeteg rajongó kérdezi, hogy lesz-e másik Batman rajzfilmsorozat, ez a film pedig jól megragadja azt az érzékenységet és esszenciát, amit az emberek szerettek az eredeti szériában. Ez teljesen egyértelmű, hiszen mindkettő Bruce Timm irányítása alatt készült. A különbség csak annyi, hogy most nem köti meg a kezeinket a tévécsatorna, így érettebb történetet mesélhetünk el, valamint jobban kibonthatjuk a karakterek személyiségjegyeit és érzéseit, mint a sorozatban.”

Méregcsók hangját Paget Brewster (“Gyilkos elmék”) kölcsönzi, akit korábban hallhattunk már, mint Lana Lang a “Batman: A sötét lovag visszatér”, és mint Lois Lane “Az Igazság Ligája: Istenek és szörnyek” című animációs filmekben. További szerepekben csatlakozott John DiMaggio (“Ben 10”), Eric Bauza, Rob Paulsen, Robin Atkin Downes, Mindy Sterling és Trevor Devall.

A korábban még be nem mutatott történetet feldolgozó következő DC Universe egész estés rajzfilm, a “Batman And Harley Quinn” 2017 nyarán jelenik meg Blu-ray-en és DVD-n a tengerentúlon és várhatóan kis hazánkban is.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Fotók: Gary Miereanu

Írta: Ádám

Az Empire Magazine eredeti, exkluzív cikkét itt találjátok.

Címkék: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük