DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Joker 4 kategóriában is versenybe száll a Golden Globe-díjátadón

Oszd meg a cikket másokkal is:

A DC legikonikusabb szupergonoszának eredettörténete már a korai bejelentések idején is számos negatív véleményt és fanyalgást vont maga után, amelyeknek legfőbb alapja az volt, hogy Joker karakterében pont az az érdekes, hogy nem ismerjük a hátterét. Aztán bemutatták a filmet, és bár a közönségsiker hatalmas méreteket öltött, és a kritika is elismerően vélekedett, azért így is akadtak olyan hangadók, főleg az amerikai sajtó képviselői közül, akik próbálták rossz fényben feltüntetni a Velencei filmfesztivál Arany Oroszlán-díjas produkcióját, arra hivatkozva, hogy a film az erőszakot népszerűsíti, és a főszereplő közveszélyes bűnözőt hősként ünnepli, ami természetesen nem igaz. Mindezek ellenére mégsem sikerült megtörni Todd Phillips rendezésének sikerszériáját, hiszen átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt a kasszáknál, most pedig úgy tűnik, a téli díjszezonban is komoly esélyekkel indul. Ezt támasztja alá, hogy Arthur Fleck története négy jelölést is bezsebelt a Golden Globe-on, amelyből hármat lehetett előre sejteni (film, főszereplő és zene), a rendezői elismerés azonban abszolút kellemes meglepetés. És azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a listákon bőven találunk nagy neveket minden kategóriában, egy ilyen erős mezőnyben már a jelölés is hatalmas dolog.

Ami a tévés kategóriákat illeti, reménykedtünk abban, hogy Damon Lindelof részről részre egyre elképesztőbb sorozata, a Watchmen is bezsebel néhány elismerést, legfőképp női főszereplő kategóriában, ahol Regina King komoly esélyekkel indult volna, de erre sajnos nem került sor, talán majd jövőre.

De térjünk vissza a Jokerre, és nézzük meg, pontosan milyen kategóriákban kapott jelölést, és kikkel kell versenyeznie a szobrokért:

Legjobb dráma
Az ír
Házassági történet
1917
Joker
A két pápa

Legjobb férfi főszereplő (dráma)
Christian Bale (Az aszfalt királyai)
Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség)
Adam Driver (Házassági történet)
Joaquin Phoenix (Joker)
Jonathan Pryce (A két pápa)

Legjobb rendező
Bong Joon-ho (Élősködők)
Sam Mendes (1917)
Todd Phillips (Joker)
Martin Scorsese (Az ír)
Quentin Tarantino (Volt egyszer egy… Hollywood)

Legjobb eredeti filmzene
Alexandre Desplat (Kisasszonyok)
Hildur Guðnadóttir (Joker)
Randy Newman (Házassági történet)
Thomas Newman (1917)
Daniel Pemberton (Árva Brooklyn)

A Golden Globe díjátadóra január 5-én kerül sor este 8 órakor, vagyis a mi időnk szerint vasárnapról hétfőre virradóan. A házigazda Ricky Gervais lesz, aki többször is vezette már ezt a gálát korábban, a rá jellemző beszólogatós és nagyon humoros stílusban.

(Forrás: Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük