DC Magyarország

Minden, ami DC!

Hivatalosan is a Joker az első R-besorolású film, ami átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt

box office, bréking, hírek | 2019. november 17. 18:02 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Todd Phillips rendezésének anyagi sikereiről már hetek óta érkeznek a statisztikák, hiszen a bemutatásától kezdve sorra dönti a bevételi rekordokat, most pedig meghaladta azt a mérföldkövet, amit kategóriáján belül még egyetlen film sem. A Joker ugyanis a hetedik hétvégéje után 1.016 milliárd dolláros bevételnél jár világviszonylatban.

Mindezt úgy, hogy több hátránnyal is indult piaci szempontból. Egyrészt egy R korhatár-besorolású, kis költségvetésű, 2D-s filmről van szó, amit ráadásul a jelentős bevételforrásnak számító Kínában be sem mutattak. Ezeket az akadályokat azonban sikeresen vette a film, és átlépte ezt az álomhatárt.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a Joker lett minden idők legsikeresebb R-besorolású filmje, amihez még a korábbi rekordtartó Deadpool, azaz Ryan Reynolds is gratulált. Ez természetesen maga után vonja azt, hogy immár a Joker az egyetlen olyan mozi, ami ezzel a korhatár-besorolással eljut az 1 milliárdig világszinten, ami a 62.5 millió dolláros költségvetésének több, mint tizenötszöröse. Így a Jokerben minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmjét is tisztelhetjük, ami legalább 600 milliós profitot hoz a készítő stúdiók, a Warner, Village Roadshow és Bron számára.

A DC filmek viszonylatában Arthur Fleck most már egy ligában játszik a szintén 1 milliárd dollárt meghaladó Aquamannel ($1.148M), A sötét lovag – Felemelkedéssel ($1.081M), valamint A sötét lovaggal ($1.004M), utóbbit pedig már le is hagyta, így jelenleg a dobogó harmadik fokán áll. Arról nem is beszélve, hogy a nagy költségvetésű, 3D-ben bemutatott, PG13-as korhatár alatt futó képregényadaptációkat sorra előzte meg az elmúlt hetekben, maga mögött hagyva többek között az Igazság Ligáját és a Shazam!-ot, csak hogy maradjunk a DC berkein belül.

A sötét lovag megelőzéséhez két másik rekord is fűződik. A Heath Ledger Jokerével készült mozi volt eddig ugyanis a legnagyobb bevételű film, amit nem mutattak be Kínában, most azonban Todd Phillips rendezése ezt a címet is elnyerte, ahogy a legnagyobb bevételű, Joker szereplésével készült filmét is.

Akik követték a közelmúlt filmes híreit, azok értesültek a Joker első pillanatban indult sikerszériájáról. A legjobb októberi nyitóhétvége, a legnagyobb októberi bevétel, a legsikeresebb nyitány az R-besorolású filmek között, és a listát még hosszasan sorolhatnánk a film eredményeiről.

Pár éve az olyan alkotások, mint a Deadpool és a Logan bebizonyították a kételkedő nézőknek és producereknek, hogy magas korhatár-besorolással is lehet sikeres képregénymozit készíteni, Todd Phillips pedig minden bizonnyal végleg eloszlatott minden kételyt ezzel kapcsolatban.

A Joker mozis pályafutása lassan a végéhez közeleg, de attól még lesz lehetőségünk szurkolni a filmnek, a Warner ugyanis szinte minden kategóriában indított neki “For Your Consideration” kampányt az idei díjszezonban. Így van esély arra, hogy a jelöltlistákon visszaköszön nekünk ez a bohóc, akit korábban mindenki átlépett és lesajnált, de aztán megmutatta, hogy érdemes rá figyelni.

(Adatok: Box Office Mojo)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "Hivatalosan is a Joker az első R-besorolású film, ami átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük