DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezt mondták köszönőbeszédeikben a Joker Aranyglóbusz díjasai

Oszd meg a cikket másokkal is:

Lezajlott a 77. Golden Globe díjkiosztó gála, amelyben ugyebár mi is érdekeltek voltunk olyan szempontból, hogy szurkolhattunk egy DC filmnek, mégpedig a szerintünk – és szerintetek is – kiváló Jokernek. Nem is volt hiábavaló a szurkolásunk, ugyanis Arthur Fleck története négy jelölésből kettőt szoborra is váltott. A legjobb dráma, valamint a legjobb rendező díját elhappolta Sam Mendes világháborús produkciója, az 1917, de Hildur Gudnadóttir és Joaquin Phoenix egy-egy jól megérdemelt díjjal térhetett haza, a legjobb eredeti filmzene, valamint a legjobb férfi főszereplő (dráma) kategórián belül.

A 37 éves izlandi zeneszerző ráadásul történelmet írt, hiszen ő az első női komponista, aki egyedül vehette át ezt az elismerést. Korábban Lisa Gerrard részesült ebben a díjban még a Gladiátor filmzenéért, azt a szobrot azonban Hans Zimmerrel közösen kapták meg a munkájukért.

“Nem találok szavakat, ez hihetetlen. Köszönöm, Todd [Phillips], hogy meghívtál erre az életreszóló utazásra, és köszönöm mindenkinek a bizalmát, a hitét és a nyitottságát. Köszönöm, Joaquin [Phoenix], hogy megkönnyítetted a munkámat az elképesztő, hihetetlen alakításoddal,” hálálkodott a köszönőbeszédében Gudnadottir, aki Alexandre Desplat (Kisasszonyok), Randy Newman (Házassági történet), Thomas Newman (1917) és Daniel Pemberton (Árva Brooklyn) elől “happolta el” a szobrot.

A legjobb férfi főszereplő (dráma) kategória is illusztris jelöltlistával bírt, hiszen versenybe szállt a díjért Christian Bale (Az aszfalt királyai), Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség), Adam Driver (Házassági történet) és Jonathan Pryce (A két pápa) is, az azonban végül Joaquin Phoenixnél landolt, így ő lett az első színész a Golden Globe történetében, aki képregényfilmes főszerepért kapja meg a szobrot.

Phoenix az egyébként többször kisípolásra szoruló köszönőbeszédében ki is tért jelölttársaira, mondván, hogy mennyire felnéz rájuk, és néhányukkal túl félénk személyesen megismerkedni, pedig még az ügynökük is ugyanaz. “Tudom, hogy mindenki ezt szokta mondani, de számomra tényleg megtiszteltetés, hogy veletek egy lapon emlegetnek. A kicseszett diákotok vagyok,” jegyezte meg a színész, aki természetesen Todd Phillips rendezőre is kitért. “Te győztél meg arról, hogy csináljuk meg ezt a filmet, és bátorítottál, hogy adjak bele mindent, és legyek őszinte. Tudok púp lenni az emberek hátán, el sem hiszem, hogy képes voltál elviselni.”

Phoenix emellett egy fontos témában is felszólalt, mégpedig a jelenleg zajló ausztráliai tüzek ügyében. “Nagyon szép dolog, hogy ilyen sokan küldik a jókívánságaikat Ausztráliába, de ez nem elég. Néha magunknak kell felelősséget vállalnunk és áldozatokat hoznunk a saját életünkben, hogy változást érjünk el. Nem muszáj magángépekkel repülnünk oda-vissza Palm Springsbe az ilyen gálákra.”

Az esemény utáni sajtókonferencián a színész egy Joker folytatás kapcsán is megfogalmazta gondolatait: “Nem hiszem, hogy tettem valaha bármit is, ami igazán kiszámítható volt. Szóval, ha felmerül a folytatás lehetősége, nem azért csináljuk meg, mert egy szabálykönyvet követünk, hanem azért, mert inspirációt érzünk arra, hogy részletesebben felfedezzük ezt a karaktert.”

(Forrás: EW, The Hollywood Reporter, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük