DC Magyarország

Minden, ami DC!

Damon Lindelof a Watchmen hetedik epizódjának hatalmas leleplezéséről beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az HBO saját gyártású Watchmen sorozatának első etapja a végéhez közeledik, hiszen már csak két epizód van hátra. A hetedik rész végi fordulat akár aggodalomra is okot adhat, hogy az alkotók hogyan lesznek képesek lezárni ezt a történetet ilyen kevés idő alatt. A sorozat írója, Damon Lindelof a Hollywood Reporternek adott egy interjút a szóban forgó epizód kapcsán, és pont efelől nyugtatta meg a rajongókat: “Ha én is egy néző lennék, ezen pánikolnék, hogy miképpen lehet ezt az egészet összefogni csupán két epizódban. Szóval, semmi pánik.” Az alkotó aztán kitért arra a bizonyos revelációra is.

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Watchmen sorozat hetedik epizódjából!

A rész végén ugyebár kiderült, hogy Angela Abar nem csak a világ első álarcos igazságosztójának az unokája (amint azt megtudtuk a hatodik fejezetben), de az ismert Watchmen univerzum egyetlen szuperképességekkel rendelkező karakterének a felesége is. Dr. Manhattan ugyanis nem a Marson tartózkodott az elmúlt 30 évben, ahogy azt a sorozat korábban a tudtunkra adta többször is, hanem Tulsában él, egy hétköznapi embernek, bizonyos Cal Abarnak (Yahya Abdul-Mateen II) álcázva magát.

Lindelof elárulta, hogy az alkotói folyamatot rajongói szemszögből kezdte el, vagyis azt próbálta kitalálni, hogy ő mit látna szívesen egy olyan sorozatban, aminek van mersze magát Watchmennek nevezni, és ezen a listán előkelő helyen szerepelt Dr. Manhattan figurája. Ugyanakkor fontos volt számára, hogy egy teljesen új történetet meséljen el, egy új főszereplővel, Angela Abar nyomozóval a középpontban. Az alapműből átemelt karaktereknek az ő elképzelése szerint azt a szerepet kell betölteniük, hogy Angela történetét szolgálják, ne vegyék el tőle a reflektorfényt. Manhattan esetében erre az egyetlen megoldás a szerelem volt Lindelof szerint, ami csak úgy működhet a két karakter között, ha Jon emberi alakot ölt. Így született meg Cal karaktere, már a tervezés korai fázisában.

Ami tehát a castingot illeti, Lindelof Cal szereplőválogatásán titokban Dr. Manhattan megformálóját is kereste, erről azonban csak a többi író és még néhány személy tudott. Yahya is csak akkor értesült Cal valódi kilétéről, amikor már megkapta a szerepet.

A hetedik epizód nem csak Cal figurájáról rántotta le a leplet, hanem a Hetedik Lovasezred, valamint a vezetőjük, Joe Keen szenátor tervéről is, miszerint “fehérről kékre” váltanak, és Dr. Manhattanné válnak. Lindelof azt is kifejtette az interjúban, hogy a meglátása szerint az amerikai intézmények egyáltalán nem kezelik egy szinten a különböző rasszokat, tehát az az ötlet, miszerint egy fehér férfi szenátor még több hatalmat akar magának, egyszerűen abszurd és tűrhetetlen. Ráadásul Keene nem is tekint eltulajdonításként a szándékára, ő csupán szeretné megkapni azt, ami szerinte jár neki.

A riporter megpróbált puhatolózni Lindelofnál azzal kapcsolatban, hogy Manhattan, Veidt és Laurie után számíthatunk-e Dan Dreiberg, vagyis Éji Bagoly feltűnésére a hátralevő két epizódban, amire egy egészen konkrét válasz érkezett: “Sajnálom, hogy ezt közölnöm kell veled, és erre a szavamat adom, Dan nem szerepel ebben az évadban. A repülő- és vibrátordesignon kívül nem találtunk számára helyet ebben a történetben.”

(Forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük