DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Joker lett minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmje

box office, hírek | 2019. november 8. 19:36 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

A Joker öt hete van a mozik műsorán, és ez idő alatt Amerikában 304.2 millió dollárt zsákmányolt, világszinten pedig 953 milliónál jár, ami a mai nap folyamán nagyjából 957-ig fog még emelkedni. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a 62.5 millió dolláros költségvetésének a 15.3-szorosát hozta a konyhára a Warnernek, ezzel a valaha volt legjövedelmezőbb képregényfilmmé avanzsált úgy, hogy a mozis pályafutása még véget sem ért. A korábbi rekordtartó a büdzsé kontra összbevétel versenyben az 1994-es Maszk volt, ami a 23 milliós befektetésből lapátolt össze 351 millió dollárt.

A legjövedelmezőbb képregénymozik listáján ott van még a Venom (90 millió/854 millió), a Batman (35 millió/411 millió), a Deadpool (58 millió/783 millió) és a Tini Nindzsa Teknőcök is (13.5 millió/200 millió).

Az sem elhanyagolható tényező, hogy a Joker úgy érte el ezt a sikert, hogy egy R korhatár-besorolású, közepes költségvetésű, 2D-s produkció, amit ráadásul a jelentős piacnak számító Kínában be sem mutattak. Továbbá ez a harmadik legolcsóbb mozifilm, ami megugrotta a 900 milliós bevételt a Bohém Rapszódia (52 millió/905 millió) és az 1994-es Oroszlánkirály (55 millió/968 millió) mellett. Ha Todd Phillips rendezése eléri az egy milliárd dolláros bevételt – amire egyre több esélye van –, akkor ez lesz a legolcsóbb film, ami átlépi ezt a hatalmas mérföldkövet, és így kicsivel ugyan, de letaszítja a trónról a 63 millió dolláros költségvetésű 1993-as Jurassic Parkot. Az egymilliárdos álomhatár átlépése egy további rekordot fog maga után vonni, ez esetben ugyanis a Joker lesz minden idők legjövedelmezőbb filmje, ami elkerülte a kínai vásznakat.

De az amerikai bevételi adatok sem festenek rosszul. A jelenlegi 304.2 millió dollár a hétvége során várhatóan 312 millió köré emelkedik, a mozis pályafutás végén pedig körülbelül 330 milliós bevétel várható. Csak összehasonlításképp, az Aquaman tavaly 335 millióval zárt az Államokban, a 2016-os Öngyilkos osztag pedig 325-tel, ezt a számot a Joker előreláthatólag meg fogja ugrani. Azonban, ha az Aquamant is megelőzi Amerikában, akkor a Joker lesz a DC negyedik legtöbb országos bevételt hozó adaptációja, a Wonder Woman, a Sötét lovag és a Sötét lovag: Felemelkedés után.

(Forrás: Forbes)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "A Joker lett minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmje" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük