DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Russo fivérek dokusorozatot készítenek a Marvel és a DC közötti rivalizálásról

hírek | 2019. november 13. 21:43 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Anthony és Joe Russo egy új projekten dolgozik a jövőre startoló, Quibi nevű mobil videós platform számára. A dokumentumsorozat az évtizedeken átívelő rivalizálást mutatja be a Marvel és a DC között.

A számos Marvel film rendezéséért felelős testvérpár executive producere lesz a Slugfest címre keresztelt szériának, ami Reed Tucker “Slugfest: Inside the Epic, 50-Year Battle between Marvel and DC” című könyvéből merít inspirációt. A dokusorozat bemutatja a képregények fejlődését és művészeti ággá válását, illetve a két vállalatot, amik azóta a képregények és a filmek terén is nagyágyúnak számítanak.

A Slugfest kevésbé ismert történeteket fog elmesélni tízperces epizódokban a két kiadó múltjából, és interjúkat is tartalmazni fog a világ legismertebb szuperhőseinek alkotóival. Az egyik visszaemlékezés például Superman és Pókember legendás kézfogásáról szól majd, ami az első hivatalos Marvel-DC crossover képregényben történt meg a hetvenes években.

A rendezői széket Don Argott és Sheena M. Joyce foglalja el, akik olyan dokumentumfilmeket tettek le korábban az asztalra, mint a Believer és a Framing John DeLorean. A sorozatot az AGBO vállalat Wonderburst névre keresztelt ága készíti, produceri tisztségben pedig az AGBO ügyvezető igazgatója, Todd Makurath mellett Peter Rieveschl (The Amazing Race, Undercover Boss), Nick Gilhool (Top Chef) és Jen Casey (Extreme Weather, Tornado Alley) vesz részt a munkálatokban.

A Quibi szolgáltatás a tervek szerint 2020. április 6-tól lesz elérhető az Államokban, a Slugfest premierdátumáról pedig egyelőre nincs hír.

(Forrás: EW, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük