DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ősszel a Batwoman és a Swamp Thing sorozatok is jönnek magyarul az HBO GO-ra

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tartalmas hónapok várnak a hazai sorozatkedvelőkre.

Október elején még vár ránk egy – előreláthatólag emlékezetes – moziélmény a Jokernek köszönhetően, de az HBO GO gondoskodik arról, hogy otthon se maradjunk néznivaló nélkül az őszi napokon. Az elkövetkező hónapokban közel 40 új sorozat érkezik az online videótárba, melyek között három DC-s címet is találunk.

Október 7-től az amerikai premierrel egy időben, magyar felirattal jelennek meg a Batwoman epizódjai az HBO GO-n. Az Arrowverzum legújabb szuperhőssorozatában Kate Kane-t követhetjük nyomon, akit már láthattunk a tavalyi Elseworlds crossoverben is. Az ex-katona Kate legfőbb célja, hogy csatlakozzon édesapja biztonsági vállalatához, ám az unokatestvére, Bruce Wayne/Batman eltűnése után rádöbben, hogy Gothamnek egészen másfajta védelmezőre van szüksége. Kate/Batwoman karakterét továbbra is Ruby Rose (John Wick 2., xXx: Újra akcióban) kelti életre, a további szereplők között pedig ott van Dougray Scott (Mission: Impossible II., Válaszcsapás) és Rachel Skarsten (Az uralkodónő, Elveszett lány).

Ahogy arról korábban a Facebook oldalunkon is beszámoltunk, október 21-én, vagyis a tengerentúli bemutató másnapján itthon is elstartol a Damon Lindelof (A hátrahagyottak) executive produceri felügyelete alatt készült Watchmen sorozat az HBO-n és az HBO GO-n. A tíz részből álló évad heti bontásban fog érkezni, először magyar felirattal, aztán minden rész esetében nagyjából két hetet kell majd várni a szinkronra. Lindelof nem egy szolgai adaptációt készített Alan Moore kultikus grafikus novellájából, hanem egy új történetet mesél el, ami az alapmű világában játszódik, megőrizve annak szellemiségét, de ugyanakkor új alapokra is helyezve azt. Az alapötlet megegyezik a képregényével, vagyis egy olyan alternatív valóságban zajlik a cselekmény, ahol az álarcos “szuperhősöket” törvényen kívüli igazságosztónak, önbíráskodónak tekintik. A történet pontosabb részleteit titoktartás övezi, ezért is van a várólistánk kiemelt helyén ez a minden bizonnyal számos meglepetést tartogató sorozat. Az impozáns szereplőgárda pedig már csak a hab a tortán, hiszen olyan színészeket láthatunk majd, mint az Oscar-díjas Regina King (Ha a Beale utca mesélni tudna, A hátrahagyottak), Jeremy Irons (Borgiák, Az igazság ligája) és Louis Gossett Jr. (Garni zóna, Kedves ellenségem), továbbá Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, A legnagyobb showman) és Don Johnson (Django elszabadul, Miami Vice).

Végül, de nem utolsó sorban, a DC Universe idejekorán elkaszált, és jelenleg “megmentésre” váró sorozata, a Swamp Thing is elérhetővé válik idehaza, Mocsárlény címen. November 8-án mind a tíz epizód felkerül az HBO GO-ra, így akár darálásra is van lehetőség. Magyar felirat azonnal lesz minden részhez, sőt, még a szinkronos változatra is van esély. A történet szerint Abby Arcane biológus visszatér a kisvárosba, ahol született, egész pontosan a louisianai Maraisba. A feladata, hogy utánajárjon egy titokzatos járványnak, ami sorra szedi az áldozatokat a környéken, és minden jel arra mutat, hogy a helyi mocsárból ered a szóban forgó kórság. Itt hozza össze a sors Alec Hollanddel, akivel hamar egészen közel kerülnek egymáshoz, ám egy baleset következtében Alec átváltozik a címben is szereplő mocsári szörnyeteggé. Abby szerepében Crystal Reed (Gotham, Teen Wolf) látható, a stáblistán pedig olyan nevek kaptak még helyet, mint Andy Bean (Itt és most, Power) és Virginia Madsen (Kerülőutak, A hegylakó visszatér).


Örömmel figyelhetjük meg, hogy mostanában elkezdtek gyarapodni a szinkronos DC tartalmak a streaming platformokon. Felkerült új kedvencnek számító Doom Patrol az HBO GO-ra, valamint nemrég ugyanitt elérhetővé vált a Krypton összes része és a Tini Titánok: A film is. A Netflixen pedig megtaláljuk a szintén minőségi Titans sorozatot magyar hanggal. Habár nem streaming, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy szeptember 18-án elstartol A holnap legendái 4. évada a VIASAT6 műsorán. Amiatt tehát nem kell aggódnunk, hogy az unalmas őszi délutánokra nem fog kerülni valami érdekes néznivaló.

(forrás: HBO Magyarország)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük