DC Magyarország

Minden, ami DC!

Megvannak a Joker szinkronhangjai

Oszd meg a cikket másokkal is:

Kiderült, kinek a hangján őrül meg Joaquin Phoenix a magyar mozikban.

Napra pontosan egy hónap választ el minket a Jokertől, ami ugyan megosztó alkotásnak ígérkezik, az első kritikák egyelőre ódákat zengnek róla.

Amikor Joker egy újabb filmben tűnik fel a mozivásznakon, felmerül az örök kérdés, hogy ki az ideális szinkronhang számára, leginkább a karakter védjegyeként ismert őrült nevetés minél jobb visszaadása miatt. Eddig több formában is hallhattuk már az ikonikus kacajt, és a szinkronszínészek is megbirkóztak eddig a feladattal. Ugyanakkor arra is volt már példa, hogy magát a nevetést meghagyták eredetiben és nem szinkronizálták le, konkrétan az Öngyilkos osztagnál döntöttek így a magyar változat készítői. A soron következő név, aki a kultikus gonosztevő bőrébe bújhat, Rátóti Zoltán lesz, aki számára nem új feladat Joaquin Phoenix szinkronizálása, hiszen a Gladiátor és a Sosem voltál itt című filmekben is ő kölcsönözte a színész orgánumát. A DC rajongók számára is ismerősen csenghet a hangja, hiszen őt hallhattuk Supermanként a Christopher Reeve nevével fémjelzett mozikban. Érdekesség, hogy a Joker első magyar előzetesében még a Phoenixet legtöbbször szinkronizáló Csőre Gábor felelt Arthur Fleck mondataiért, ám ezek szerint a kész produkcióban már nem őt fogjuk hallani. A továbbiakban megtaláljátok a film teljes szinkronlistáját:

A magyar változat munkatársai

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) – Rátóti Zoltán
Murray Franklin (Robert De Niro) – Reviczky Gábor
Sophie Dumond (Zazie Beetz) – Pálmai Anna
Penny Fleck (Frances Conroy) – Igó Éva
Thomas Wayne (Brett Cullen) – Mihályi Győző
Randall (Glenn Fleshler) – Berzsenyi Zoltán
Garrity nyomozó (Bill Camp) – Hirtling István
Burke nyomozó (Shea Whigham) – Schmied Zoltán
Gene Ufland (Marc Maron) – Jakab Csaba
Alfred Pennyworth (Douglas Hodge) – Seress Zoltán
Hoyt Vaughn (Josh Pais) – Vida Péter

További magyar hangok

Bácskai János, Balogh Anna, Bárány Virág, Bartók László, Bercsényi Péter, Berkes Bence, Bognár Tamás, Bókai Mária, Bolla Róbert, Bor László, Bordás János, Csányi Áron, Darabos Lili, Debreczeny Csaba, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Fellinger Domonkos, Gacsal Ádám, Géczi Zoltán, Hám Bertalan, Hannus Zoltán, Holl Nándor, Honti Molnár Gábor, Jakab Márk, Karácsonyi Zoltán, Kárpáti Levente, Kerekes Bernadett, Kisfalusi Lehel, Kis-Kovács Luca, Kiss Erika, Kobela Kíra, Kocsis Mariann, Kossuth Gábor, Kövesdi László, Kretz Boldizsár, Lipcsey Colini Borbála, Markovics Tamás, Maróti Attila, Márton Eszter, Maszlag Bálint, Mikita Dorka Júlia, Mohácsi Nóra, Németh Attila István, Orosz Gergely, Pál András, Pál Tamás, Papucsek Vilmos, Pásztor Tibor, Petridisz Hrisztosz, Potocsny Andor, Renácz Zoltán, Rosta Sándor, Schmidt Andrea, Solecki Janka, Sörös Miklós, Suhajda Dániel, Szabó Andor, Tokaji Csaba, Törköly Levente, Turi Bálint, Varga Lili

Magyar szöveg: Tóth Tamás
Felvevő hangmérnök: Gábor Dániel
Rendezőasszisztens és vágó: Székely Daniella
Gyártásvezető: Kablay Luca
Szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A tömegben is magányos Arthur Fleck emberi kapcsolatot keres. Miközben Gotham graffitikkel tarkított utcáit rója, két maszkot is visel: az egyiket a munkájához, hiszen bohócként dolgozik. A másikat viszont nem tudja lemosni – azt azért öltötte magára, hogy be tudjon illeszkedni a világba. De amikor kamaszok zaklatják az utcán, belekötnek a metrón vagy egyszerűen csak a többi bohócok szórakozik vele, még jobban eltávolodik a környezetétől. Fokozatosan magába szippantja az elképesztő és rémisztő mélység, ahonnan már nincs visszaút. Vagy jobb lenne, ha nem volna.

Todd Phillips rendező, társ-forgatókönyvíró és producer Joker című filmje a DC univerzum hírhedt rosszfiújáról szól, aki Gotham városában keresi a helyét. Arthur egyik rossz döntést hozza a másik után, az események megállíthatatlan láncreakcióját indítva el.

(forrás: InterCom)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük