DC Magyarország

Minden, ami DC!

Zöld utat kapott a Joker eredetfilm

Oszd meg a cikket másokkal is:

Még idén elkezdik forgatni.

Joaquin Phoenix a közelmúltban véglegesítette a szerződését, miszerint ő játsza Batman esküdt ellenségét az önálló Joker filmben. A forgatás szeptemberben veszi kezdetét New Yorkban.

Todd Phillips (“Másnaposok” franchise) a rendezője és a társírója a filmnek, amit a Warner úgy ír le, mint “egy tanulmány egy olyan emberről, akit a társadalom semmibe vett, nem csupán egy merész karakterrajz, de egy tágabb értelmű figyelmeztető történet.” Scott Silver (“A harcos”) szintén társíróként vesz részt a projektben.

A stúdió még nem jelentett be premierdátumot a filmhez, ami szembemegy a többi képregényadaptációval, aminek évekkel korábban le van szögezve a bemutatója. Ugyanakkor az önálló Joker filmnek különböznie kell minden más képregényfilmtől.

A költségvetés 55 millió dollár körül kóstál, ami jóval alacsonyabb a műfajra jellemző átlagnál. A stúdió sokkal kísérletezőbb lesz a film sötét tónusát és tartalmát illetően, már amennyire bátorkodnak kísérletezni egy olyan bejáratott branddel, mint a DC. A film cselekménye a ’80-as években játszódhat, műfaját tekintve pedig inkább érződik bűnügyi drámának, mint képregényfilmnek.

Különböző tényezők még befolyásolhatják ezt, de talán esélyünk van egy 2019-es év végi bemutatóra.

A Warner párhuzamosan egy másik Joker filmen is dolgozik, amiben Jared Leto térhet vissza a Bűn Bohóc Hercegeként, emellett pedig “Öngyilkos Osztag” folytatásában is láthatjuk a szerepben.

Martin Scorsese a továbbiakban nem vesz részt producerként a munkálatokban, mivel túlságosan be van táblázva. Ugyanakkor a rendezőzseni producere, Emma Tillinger Koskoff (“A Wall Street farkasa”) még mindig a fedélzeten van, csakúgy, mint Richard Baratta, aki az executive produceri teendőkért felel.

Mi a véleményetek erről a filmtervről? Milyennek képzelitek el Joaquin Phoenix-et Joker szerepében?

(Forrás: THR, Variety, Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük