DC Magyarország

Minden, ami DC!

Megvan, ki váltja Alec Baldwint a Joker filmben

Oszd meg a cikket másokkal is:

Új Thomas Wayne és még sokan mások a fedélzeten!

Brett Cullen lépett Alec Baldwin helyére Thomas Wayne szerepében, miután a legendás színész két nappal a castingolása után dobbantott a projektből. A helyére szerződtetett Cullent olyan filmekből és sorozatokból ismerhetjük, mint A 42-es, A zátony vagy a Narcos, de a DC világa sem idegen számára, ugyanis láthattuk őt A sötét lovag – Felemelkedés egyik mellékszerepében is.

Thomas Wayne szerepe (ami kapcsán állítólag Viggo Mortensen neve is felmerült) merőben eltérő lesz a képregényekben megismert karakterhez képest. Ebben a filmben egy tenyérbemászó, dúsgazdag üzletemberként lesz jelen, akit afféle ’80-as évekbeli Donald Trumpként írnak le.

Mindeközben a Joker forgatása hivatalosan is elstartolt (lesifotók ITT), amit a Warner Bros. egy sajtóközleményben jelentett be, valamint a stábról is lerántották a leplet. Az Arthur Fleck néven futó főszereplőt Joaquin Phoenix kelti életre, akihez olyan színészek csatlakoztak immár a stúdió által megerősítve, mint az Oscar-díjas Robert De Niro, Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (American Horror Story, Castle Rock) és Marc Maron (GLOW), valamint a legfrissebb nevek, akikről ezidáig nem tudtunk: Bill Camp (Vörös veréb, Molly’s Game), Glenn Fleshler (Billions, Barry), Douglas Hodge (Vörös veréb, Penny Dreadful), Josh Pais (Motherless Brooklyn, Vén rókák) és Shea Whigham (Az első ember, Kong: Koponya-sziget). A közleményben Cullen nevét is feltüntették a szereplők között.

A rendezői székben a Másnaposok trilógia direktora, Todd Phillips foglal helyet, és a forgatókönyvet is ő írta Scott Silverrel (A harcos) közösen. A produceri teendőkért Phillips és Bradley Cooper felel, közös cégük, a Joint Effort zászlaja alatt, valamint szintén producerként dolgozik a filmen Emma Tillinger Koskoff. Az executive produceri feladatokért Richard Baratta, Joseph Garner és Bruce Berman a felelős.

A kulisszák mögött dolgozik továbbá Lawrenche Sher operatőr (Godzilla II. – A szörnyek királya, Másnaposok trilógia), Mark Friedberg díszlettervező (Selma, A csodálatos Pókember 2), Jeff Groth vágó (Haverok fegyverben, Másnaposok 3) és az Oscar-díjas kosztümtervező, Mark Bridges (Fantomszál, The Artist – A némafilmes).

A Joker a DC képregények ikonikus gonosztevőjét helyezi a figyelem középpontjába, és egy különálló, eredeti történetet mesél el, amit még nem láthattunk a nagyvásznon. Phillips megközelítésében a társadalom által kirekesztett Arthur Fleck története nem csupán egy komor karakterrajz, hanem egy széleskörű tanulsággal szolgáló mese is.

A már említett paparazzi fotók mellett elindult a film hivatalos marketingkampánya is az első promóképpel, amin a címszereplő néz velünk farkasszemet.

joker.jpg

A Jokert 2019. október 4-én mutatják be az amerikai mozik.

(Forrás: TheWrap, Business Wire)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük