DC Magyarország

Minden, ami DC!

Maga Zack Snyder mesélte el, hogy milyen lett volna az általa elképzelt Igazság Ligája

hírek | 2019. március 25. 19:16 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Sokkal bonyolultabb a helyzet, mint azt gondoltuk.

Az elmúlt hétvégén zajlott le a “Snyder Directors Cut” nevű háromnapos rendezvény, amely során a rendező néhány filmjének bővített kiadása került terítékre, a vetítések után pedig kérdezz-felelek paneleket tartottak a jelenlévőknek. Pénteken a Holtak hajnala, szombaton a Watchmen – Az őrzők, vasárnap pedig a szinte napra pontosan három éve bemutatott Batman Superman ellen – Az igazság hajnala volt műsorra tűzve. A vasárnapi kérdezz-felelek keretein belül Snyder mesélt egy kicsit Az igazság ligája eredeti terveiről, és az is kiderült, hogy a sokak által másfél éve áhított Snyder Cuttal sem lennénk igazán előrébb.

A liga kalandjának forgatókönyvével Snyder és Chris Terrio még a Batman Superman ellen bemutatója előtt elkészült, de a film rossz fogadtatása miatt át kellett írniuk a szkriptet, mert a stúdió nem volt vevő a páros “kemény, félelmetes” ötleteire, konkrétan “őrültségnek” tartották azokat, így ezt az eredeti elképzelést le sem forgatták. Ugyanakkor Snyder és a társai is elbizonytalanodtak a Batman Superman ellen visszajelzéseit látva.

Ezután a Knightmare szekvenciáról esett szó, amely kapcsán Zack elmondta, hogy az lett volna az ötlete, hogy a történet a távoli jövőbe fut ki, ahol Darkseid uralja a Földet, és Supermant is irányítása alá vonja az Életellenes Egyenlet (Anti-Life Equation) segítségével. Ez egy olyan természetfeletti matematikai formula, amelynek ismerete lehetővé teszi bármilyen érző lény tudatának irányítását, ami Darkseid végső célja. A liga életben maradt hősei folytatták volna a küzdelmet. Batman és a derékban félbeszakadt Cyborg együtt dolgoznak egy technológián, amivel Flasht visszaküldhetik az időben, hogy figyelmeztesse Bruce-t. Barry visszautazását láthattuk is a Batman Superman ellenben a Knightmare jelenet után. Mivel Snyder nem tett említést Wonder Womanről és Aquamanről, így arra következtethetünk, hogy ők elestek volna a Darkseid elleni csatában.

Snyder ezt követően egy újabb jelenetről mesélt, amit részben láthattunk az egyik előzetesben. Egy párbeszéd Bruce és Wonder Woman között, amiben Bruce elmondja, hogy Barry Allen eljött hozzá, és közölte vele, hogy Lois a kulcs. Mire Diana azt válaszolja, hogy “Superman számára igen. Minden szívnek van kulcsa.” Ezt pedig egy olyan sor követi Bruce-tól, amit az előzetesből már ismerünk: “Szerintem valami több, valami sötétebb.”

Lois halálával Superman megadta volna magát az Életellenes Egyenletnek. Ha Clark tudta volna, hogy Bruce felelőssége volt megvédeni Loist, dühös lett volna rá, és ezért hangzik el a Knightmare jelenetben az a mondat tőle, hogy “Ő volt a világom, és te elvetted tőlem.”

Cyborg tehát visszaküldte volna Barryt az időben, de ahelyett, hogy Bruce-t figyelmeztetné (amit a Batman Superman ellenben láthattunk), ezúttal azt próbálta volna megakadályozni, hogy Darkseid, aki egy átjáróval hatolt be a denevérbarlangba, megölje Loist.

Az időutazásnak egy komplex megoldásával álltak elő, amelyben fontos, hogy a Föld a megfelelő pozicióban legyen, hogy Flash vissza tudjon utazni, másképp az űrben landolna, amibe belehalna. Cyborg megkérdezi Batmant, hogy a fennálló két portál közül melyiken küldené vissza Flasht, mire Batman visszakérdez, hogy ő melyiket választaná magától, mert pont a másikat kellene használni. Batman ugyanis tudja, hogy Cyborg eredeti választása a “túl korán jöttem” jelenetet eredményezné, ami nem járt sikerrel, így a másik kapu lesz a nyerő, ami pont azelőttre küdené Flasht, hogy Darkseid megérkezik a barlangba megölni Loist.

Snyder a többi rendezővel is tartott megbeszéléseket a filmek összeegyeztetése kapcsán. Például David Ayerrel megegyeztek, hogy Batman és Flash szerepeljen az Öngyilkos osztagban, kicsit építve az univerzumot, de nem túlzásokba menően. Az eredeti terv szerint minden rendező együttműködve és egymást segítve alkotott volna, nem belekényszerítve egymást különböző döntésekbe. De persze előfordulhatnak áldozatok ilyen helyzetben is. Steppenwolf például szintén feltűnt volna az Osztag filmjében (amiről koncepciós rajzok is tanúskodnak), de végül le kellett cserélni őt, mert Zacknek szüksége volt rá Az igazság ligájához. Ezenkívül Patty Jenkinsszel is kolaborálniuk kellett, volt ugyanis az a háborús fotó a Batman Superman ellenben Wonder Womanről, Steve Trevorról és néhány katonáról, aminek Snyderék annak idején még nem írtak háttértörténetet, csupán egy háborús környezetben született csoportképet készítettek. A fotó aztán Wonder Woman szólófilmjében kapott hátteret és kontextust.

Az egész beszélgetésnek keretet adó esemény második napján egy rajongó azzal környékezte meg Snydert, hogy nagyon sok filmjének van rendezői változata, és szeretné, ha tovább folytatódna ez a tradició, mire Zack kis szünet után annyit válaszolt: “Én is.” Ezután a közönségből valaki bekiabálta, hogy “release the Snyder Cut,” amire a rendező csak elmosolyodott. Mint tehát az kiderült, Az igazság ligájának három verziója van. Egy, amit még a Batman Superman ellen előtt megálmodtak, de végül nem forgatták le, az átírt történet, amit Zack leforgatott, és a harmadik amit még egyszer újraírtak és forgattak Whedon közreműködésével.

(forrás: ComicBook, Vero)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "Maga Zack Snyder mesélte el, hogy milyen lett volna az általa elképzelt Igazság Ligája" című bejegyzésnél

  1. Valószinűleg Affleck sem egy tátotszájú mamlasz volt Snyder viziójában. Sajnálatos, hogy nem lesz már Bruce Wayne.BvS-beli inkarnációja az eddugi legjobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük