DC Magyarország

Minden, ami DC!

TOP 5: Az igazság ligája rajzfilmsorozat epizód

Oszd meg a cikket másokkal is:

A klasszikus Batman rajzfilm mellett a szintén ikonikussá vált, Az igazság iigája és Az igazság ligája: Határok nélkül volt a belépőm a DC képregények világába. Remek történetek, páratlan karakterek és a korszakhoz mérten szép rajzolás. Most elhoztam nektek azt az öt részt, ami igazán kedves nekem, illetve maradandó.

5. Az ember, aki mindent megkapott

Supermannek szülinapja van. Diana és Bruce meglátogatják a magány erődjében. Clark azonban transzba esett egy fura növény által,mely telepatikusan egy olyan világba kalauzolja, ahol minden a legnagyobb kívánságai szerint történik, vagy mégsem? A kedves kis ajándékot Mongul adta Supermannek, aki így akarta legyőzni az egyetlen lényt, akit ő nem tudott összezúzni. Érdekes látni, mit is szeretett volna igazából Clark. Családot, otthont, békés életet, hogy éljen az édesapja. Azonban a Krypton mindenképp elpusztul… a világa, a fia pedig, egyáltalán nem valóságos. A növény azonban Bruce-t is bekebelezi, ő pedig látja,hogy az apja megmenti őket a rablótól, aztán mégis a gyilkos kerül fölénybe, és a tragédia ismét megtörténik, elkerülhetetlenül. Ez egy roppant érzelmes jelenet, ahogy látjuk a két fő karakter szenvedését és mély, lelki drámáját.

4. Gyerekjáték

Mordred, Arthur királyfia és trónörököse már évszázadok óta nevelkedik anyja, Morgan gondozásában várva a pillanatot, hogy fia átvehesse a trónt, azonban a fiú beleun a várakozásokba, és elveszi minden földi mágiának a forrását egy amulettet és eltünteti “királyságából” a felnőtteket. Az Igazság Liga tagjai is átkerülnek abba az univerzumba, ahová a felnőttek kerültek,ott pedig szövetkeznek Morgannal, aki visszajuttatja őket a valós világba, hogy megállítsák a fiát. A rész érdekessége, hogy Superman, Batman, Lámpás és Wonder Woman gyerekként mentik meg a világot. A tét nagy ám a tálalás annyira humoros és aranyos, hogy nem tudunk nem szórakozni a vékony hangú Supermanen.

3. A Horogkereszt árnyékában

Egy kis időutazás mindig izgalmas, főleg, ha a második világháborúba csöppen az ember. Voltaképp az egész Liga – kivéve Batman – egy idő és tér anomáliának köszönhetően egy alternatív jelenben találja magát, ahol Amerika elvesztette a második világháborút, így a németek uralják a világot. Az ottani Batman segítségével eljutnak egy idő kapuhoz, amivel visszajutnak a második világháborúba, hogy megakadályozzák a vereséget és legyőzzék a Führert, Vandal Savage-t. Számomra azért érdekes ez a történet, mert mindig is foglalkoztatott annak a gondolata, ha valami másképp alakult volna a háborúk folyamán, illetve, láthatjuk, hogy hogyan történnek az események, ha szuperhősök is részt vesznek bennük. Ezen felül pedig Diana itt találkozik Steve Trevorral.

2. Orbitális Átverés

Eben a rajzfilmsoroatban az az egyik kedvencem, hogy kellően szépen vannak kidolgozva a szerelmi szálak, illetve a románcra utaló apró elszólások is nagyon szépen vannak tálalva, olykor humorosan. Ebben a három részben Hawgirl népe a Tanagariak szállják meg a földet, Shayera iránt pedig az összes ligatag elveszti a bizalmát, főképp a Zöldlámpás, John Stewart, akivel addigra egy párt alkotnak. Az invázió miatt bujkálásra kényszerülő ligatagok, mint például Diana és Bruce pedig szintén összemelegednek, mikor átlagos szerelmespárt kell játszaniuk a tömegben. Ez a három rész a szerelmi dráma mellett olyan jelenetekkel operál, mint mikor Bruce leleplezi magát a többi liga tag előtt, így szereplőink bizalma még inkább megnő. Jó ideig civilben kell mozogniuk így az egymásra utaltságban még jobban hinniük kell egymásban

1. A liga létrehívása

A sorozatnak az is fő jellemzője, hogy az egyes töretnetek amik egybefüggnek több részre van szedve, így a liga megalakulásának története három részt ölel fel és mindhárom rész nagyon fontos. Az ellenség ezúttal egy földönkívüli hódító parazita faj, amik ezer földi évvel ezelőtt a Marsi Fejvadász otthonát is letarolták, ám most a Földet szemelték ki maguknak. A ligatagok,mint Batman, Superman vagy Flash mindez idáig egyedül tevékenykedtek, ám most globálissá nőtt a fenyegetés, ezért J’onn J’onzz telepatikusan hívja össze a tagokat, hogy visszaverjék a hódítókat. A végén pedig megalakul a Liga, és helyére kerül az Őrtorony, a Liga titkos bázisa.

Ez az én öt kedvencem Az Igazság Ligája rajzfilmből. Ha van kedvetek kommentben osszátok meg a saját listátokat, vagy emlékezetes kedvenc jeleneteiteket!

Írta: Cathy

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük