DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ők esélyesek a ‘The Flash’ film rendezői székére

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Warner Bros. hamarosan megtalálhatja a megfelelő személyt a skarlát gyorshajtó szóló mozijának élére, habár a korábban betervezett premierdátumot már biztos nem fogják tudni tartani – legyen akármilyen gyors is a karakter. A The Hollywood Reporter forrásai szerint Matthew Vaughn, Robert Zemeckis és Sam Raimi is ott van a stúdió végső jelöltjei között.

matthew_vaughn_robert_zemeckis_and_sam_raimi_split.jpg

Balról jobbra: Matthew Vaughn, Robert Zemeckis, Sam Raimi

Az előző direktor, a Sundance szenzáció “Dope” című filmet rendező Rick Famuyiwa még tavaly októberben dobbantott “kreatív nézeteltérés” okán. Leginkább ennek köszönhető, hogy végül a bemutató is csúszik, hiszen ekkor már szinte lehetetlen lett volna egy új direktort felzárkóztatni, hogy aztán elkezdődjön a forgatás, és az utómunkálatokkal is végezzenek a tervezett premierre. Famuyiwa egyébként módosított az első jelölt, Seth Grahame-Smith forgatókönyvén, aki a “The Flash” filmmel debütált volna rendezőként.

Jon Berg és Geoff Johns producerként működnek közre, az új szkriptet pedig Joby Harold veti papírra, aki a mozipénztáraknál nagyot hasaló “Arthur Király: A kard legendája” című film könyvéért is felelt.

Vaughn már mélyen megtapasztalta a képregényfilmek világát, hiszen ő hozta tető alá a “HA/VER”, az “X-Men: Az elsők” és a “Kingsman – A titkos szolgálat” című, kritikailag és bevételi szempontból is sikeres filmeket. Utóbbinak idén szeptemberben hozza el a folytatását “Kingsman: Az aranykör” címmel.

Zemeckis (“Vissza a jövőbe” trilógia, “Forrest Gump”) jelenleg egy új projekten dolgozik – egy egyelőre cím nélküli drámán Steve Carell-lel a főszerepben –, ami talán ki is vehetné őt a versenyből, azonban a THR úgy tudja, hogy a stúdió hajlandó lenne várni rá.

Raimi a 2000-es évek szebbik részét a Columbia “Pókember” trilógiájának készítésével töltötte Tobey Maguire-rel az ikonikus Marvel hős szerepében, az oldalán Kirsten Dunst-tal és James Franco-val. A második részt, amiben Alfred Molina játszotta Dr. Octopust, azóta is mérföldkőnek tartják a képregényfilmek stílusában. A trilógia világszinten 2,7 milliárd dollárt gyűjtött össze. Raimi legutóbb az “Óz, a hatalmas” című Disney filmért felelt 2013-ban, ami az “Óz, a csodák csodája” előzményeként szolgált.

A “The Flash” film bemutatójáról tehát egyelőre nincs semmi konkrétum, de a korábban bejelentett 2018. március 16-ai premierdátum egész biztosan tolódni fog. A címszereplő Barry Allen, avagy Flash karakterét Ezra Miller játssza, aki az idén novemberi “Az igazság ligája” után tér majd vissza a szerepbe. Kiersey Clemons (“Dope”) Barry kedvese, Iris West lesz, Billy Crudup (“Watchmen – Az őrzők”) pedig Barry édesapja, Henry Allen. Famuyiwa változatában Ray Fisher Cyborgja is szerepelt, de hogy ez az újbóli újraírás után is így lesz-e, azt egyelőre nem tudni.

UPDATE (16:07): Az Entertainment Weekly forrásai szerint Sam Raimi és Marc Webb (“A csodálatos Pókember 1. és 2.”) kiszálltak a versenyből, továbbá azt is említik, hogy kirakták a filmből Billy Crudup-ot. Az tisztázatlan, hogy csak egyszerűen nem jut neki szerep az új változatban, vagy ténylegesen megváltak tőle. A Warner Bros. nem nyilatkozott az ügyben.

UPDATE (22:59): A THR a filmhez és Cruduphoz közeli forrásokra hivatkozva állítja, hogy a színész továbbra is érintett a projektben.

Ti melyiküket látnátok szívesen a rendezői székben? Esetleg mást képzeltek el a film élén? Írjátok meg hozzászólásban a véleményeteket!

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsétek el kedvelni a hamarosan induló új Facebook oldalunkat!

Írta és fordította: Ádám

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük