DC Magyarország

Minden, ami DC!

Cosplay Interjú #8

Oszd meg a cikket másokkal is:

Nyolcadik Cosplay Interjúnk alanya Dorottya, akinek képeivel már többször is találkozhattatok az oldalon. Fogadjátok őt sok szeretettel!

cpinterju.png

Bemutatkozás:

Gajdos Dorottya vagyok,21 éves és Budapesten élek. 

Mióta cosplayezel? 

1 éve. Régebb óta készítek cosplayeket, de sok olyan van, amiben még nem mutatkoztam meg hazai eseményen és beavatásra vár.

14678080_1297736833584396_2141238450_o.jpg

Hány cospalyed volt ezidáig?

Ötöt készítettem, de kettőt látott csak a nagyközönség ez idáig.

Mi volt az első cosplayed? 

Az ébredő erőből Rey.  Ez volt az első olyan cosplayem, aminek a minőségével is elégedett voltam. Előtte volt pár próbálkozásom, ami nem sikerült a legjobban (a szűk nadrágok és a feszes felsők mesélhetnének).

A cosplayeidet te varrtad/készítetted? 

Először  megpróbálok minél több képet  összeszedni a  potenciális karakter ruhájáról. Olyanokat, amin az apróbb részletek is látszódnak. Persze ez nem minden esetben sikerül, a kevésbé ismert karaktereknél a részletekből próbálom összerakni a teljes képet.  A szabásmintában az édesanyám van segítségemre, míg a különböző kiegészítők elkészítésénél az édesapámtól  kapok tippeket.

14678082_1297738933584186_1657053900_o.jpg

Az elkészítés ideje attól függ milyen jelmezről van szó. Shae ruháját egy nap alatt elkészítettem, hisz nem kellettek hozzá kiegészítők, míg Tauriel íjának elkészítésével heteket töltöttem el. Harley Quinn nadrágjáról ne is beszéljünk. Hónapokig varrtam rá a flittereket. Nagyon sok türelem kellett hozzá, de megtanított arra, hogy ne csak a végeredmény viseletét élvezzem, hanem az alkotás folyamatát is. Bár a ragasztópisztollyal való viszonyom még mindig nem a legfényesebb.

Miért ezeket a karaktereket választottad?

Több szempontot is figyelembe veszek a választás során. Van, akit azért választok, mert könnyen tudok vele azonosulni, ilyen például  Rey. De ott vannak azok a karakterek is, akikre felnézek, akiket példaképnek tekintek. Nincsenek meg bennem azok a jellemvonások, amikkel ők rendelkeznek, de vágyom rájuk. Ilyen számomra Daenerys Targaryen és Wonder Woman. A külső adottságaimat is figyelembe szoktam venni. Taurielre azért esett a választásom, mert mindenféleképpen be szerettem volna lépni Tolkien világába (ironikus módon sikerült az egyetlen olyan karaktert kiválasztanom, akiről egy betű sincs a könyvekben). De  sajnálatos módon  sem Arwen sem Eowyn  nem illet volna hozzám.  De  előfordul olyan is amikor  egy kicsit provokatív vagyok. Shaeval semmiben sem tudok azonosulni, az a cosplay kifejezetten néhány embernek szólt. Egy könnyűvérű nőt szerettek volna látni bennem, hát megkapták. Ahogy Tyrion mondaná: „Viseld páncélként, és sohasem használják majd arra, hogy ártsanak vele.”

20160704_101746_0.jpg

Milyen/Melyik eseményeken jelentél meg a jelmezekben?

Az Országos Star Wars Találkozón, illetve több Mondoconon. Reményeim szerint az idei PlayIT-re már Wonder Womanként megyek.

A cosplayeid között van a kedvenc DC karaktered? Ha nem, melyik az? 

Eddig csak egy DC karaktert cosplayeztem (Wonder Woman), így őt mondanám a kedvencemnek. Gyerekkorom óta, vagyis az Igazság ligája rajzfilmsorozat óta szoros barátság köt össze minket. Mindig ő volt az első, akit kiszíneztem a színezős könyvemben.

Van kedvenc képregényed? Gyűjtöd valamelyik sorozatot? 

Igazság szerint, csak most kezdtem el ismerkedni a képregény világával. Remélem a  közel jövőben erre a kérdésre egyértelmű választ  tudok majd adni.

Melyik a kedvenc DC filmed, és melyik jövőbeli alkotást várod a legjobban? 

Egyértelműen  Wonder Woman előzmény filmjét és a Justice League-t várom a legjobban.

Melyik a kedvenc DC sorozatod?

Supergirl.

Tervezel a közeljövőben más DC témájú cosplayt?

Igen, többet is. Elsőként Harley Quinn-nel szeretnék elkészülni. De régi vágyam Catwoman, illetve Wonder Woman esetében sem állok meg egy cosplaynél.

Ez lett volna a Cosplay Interjú rovatunk kilencedik felvonása, benne Dorottyával és a jelmezeivel. Írjátok meg róla és alkotásairól a véleményeteket itt, a cikk alatt, vagy a Facebook oldalunkon!

Bármiféle egyéb észrevételt szívesen fogadunk e-mailben vagy Facebook üzenetben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük