DC Magyarország

Minden, ami DC!

Cosplay Interjú #4

Oszd meg a cikket másokkal is:

Legutóbb Klaudia volt soron, a negyedik Cosplay Interjúban pedig rovatunk első Joker cosplayével ismerkedhettek meg, ami Dávid legelső alkotása is. Köszönjük a jelentkezést, fogadjátok Dávidot sok szeretettel!

cpinterju.png

Bemutatkozás:

Sziasztok! Dénes Dávid vagyok, 19 éves. Orosházán születtem, jelenleg Szegeden élek.

Mióta cosplayezel?

Mondhatjuk, hogy idén augusztusban kezdtem el, ez az első és eddigi egyetlen alkotás, amit készítettem.

Te varrtad/készítetted a cosplayedet?

A hozzá szükséges eszközöket egy rövidebb összelistázás után kezdtem el keresgélni. Miután a megfelelő ékszereket az interneten megtaláltam, nem volt szükség az elkészítésükre. Ezek arany színű, rozsdamentes acél, tulajdonképpen bizsu ékszerek, melyeket eBay-ről könnyedén szereztem be. Eredetileg nyaklánc is lett volna, de rájöttem, hogy a bordó inges outfit-ben tulajdonképpen nem is viselte őket. Ugyanekkor hiányos, mivel a szürke zakót nem sikerült időben beszereznem. A pisztoly a sajátom, egy Colt, egy Well G191A, airsoft CO2-es gázpatronnal működő replika. Ugyan ez nem ugyanolyan, mint Joker egyedi pisztolya, de mivel működése hasonló az igazihoz, ezért sokat segített a fotózáson is, valamit jó szórakozást jelentett a későbbi halloweeni bulin. Ehhez egy szegedi bőrdíszművesnél készíttettem el Joker pisztolytokjának pontos másolatát. A különbség pusztán annyi, hogy az enyém sötétbordó, míg az övé lilás. A másik fegyver egy AK-47-es replika, pontosabban egy CYMA CM028A, melyet a fotózáshoz kaptam kölcsön. A sétapálca markolata egy indiai markolat, szintén eBay-ről beszerezhető, a pálca rész pedig egy sima festett fapálca. A fogaimra a fém pótlást problémásabb lett volna megoldani, nem szerettem volna konkrét szilikonos grillt beszerezni, mert tulajdonképpen nem grill van a fogán, és beszélni is elég nehéz vele. Beszéltem más cosplayesekkel, akik a fogorvosuknál csináltatták, nos… ez kicsit komplikált lett volna. Akármilyen meglepő, a fogamon alufólia van. Egy-két trükkös mozdulattal felillesztettem, tökéletesen rásimult, valódi hatást keltve, bár így inkább hasonlít grillre.

img_8707.jpg

A sminkhez egy egyszerű halloweeni sminkkészletet használtunk, valamint a sminkesem eszközeit. Az rúzs, arcom, a fekete, vörös szemhéj kihangsúlyozása, a csontos állkapocs, illetve az orrom kontúrja és a nehezebb tetoválások (bohóc a mellkason, kártyák illetve a mosoly a kézfejen) az ő érdeme. Az arcon lévő, illetve a maradék tetoválást magamnak csináltam, valamint az egészet együtt beszéltük meg, nagyon kényes voltam rá, hogy teljesen hasonlítson. A hajamat szimpla zöld hajspray oldotta meg. Sokat segített a szemöldök-része a dolognak. A stúdiónk akkori projektjével, melyhez legyantáztuk a szemöldökömet, nagyjából egy időben történt a cosplay megalkotása. Ez rengeteget segített a sminkesnek is, valamint az összképen is rengeteget dob. A maradékot igazából az arcunk hasonlóságának köszönhetem, de azt is a smink hozza ki.

Miért ezt a karaktert választottad?

Az egyik leghíresebb/hírhedtebb karakter valaha. Klisés lehet már, ahogy mondják sokan idén, hogy mindenki Joker-Harley akar majd lenni az elkövetkező 5 évben Halloweenkor. Ebben igazából csak azt sajnálom, hogy sokan semmit nem tudnak róla, csak Leto verzióját ismerik. Én mondhatni a Justice League sorozaton nőttem fel, Mark Hamill Jokere örök kedvenc marad, már csak az azóta alkotott munkái miatt is. Jack Nicholson nem áll annyira közel a szívemhez, Heath Ledger zseniális volt a maga realisztikus világában, még ha véleményem szerint nem is volt Joker. Pontosan ezért utálom, mikor valaki a legjobb Jokernek hívja, rögtön azután hogy lehordja Letoét. Nonszensz. Eddig nekem ez a verzió tetszik legjobban, nagyon átadja a ‘pure evil’ hatást, az igazi elvont pszichopata oldalát mutatja be a karakternek, ami nagyon emlékeztet Grant Morrison Jokerére. Tehát a kedvencemet, a legzseniálisabb, és egyben az egyik legklasszikusabb karaktert választottam. Emellett persze a Suicide Squad – Öngyilkos osztag megjelenése is közrejátszott, még ha a film nem is tetszett annyira.

img_8524.jpg

Milyen/Melyik eseményeken jelentél meg a jelmezben?

Sajnos még nem volt alkalmam semmilyen eseményen megjelenni cosplayben, a jövőben remélhetőleg ez változik. Bár Szegeden a film premierjére így mentünk el a moziba.

Van kedvenc képregényed?

Nem tudnék egyetlen darabot választani. Ami ide kapcsolódik és megunhatatlannak tartom, azok a The Killing Joke, Batman: A death in the family, Under the Red Hood, Batman: Endgame és a Batman: R.I.P.

Melyik a kedvenc DC filmed, és melyik jövőbeli alkotást várod a legjobban?

Eddigi kedvencem a Batman Superman ellen bővített verziója, ha a filmes univerzumról beszélünk. Azon kívül véve természetesen A sötét lovag. Mindegyik DC alkotást izgatottan várom, de messze első helyen szerepel Ben Affleck szóló Batman filmje. Szerintem az egyik legmeghatározóbb film lesz képregényfilmek terén. Nagyon bízom benne.

Melyik a kedvenc DC sorozatod?

Sajnos csak néhány keltette fel az érdeklődésem: Gotham, Constantine, Lucifer, Preacher.

Tervezel a közeljövőben más DC témájú cosplayt?

Mindenképpen, bár még nem döntöttem el ki legyen az, legközelebb talán megpróbálkozok valami hozzám kevésbé közelálló karakterrel.

Külön erre a célra alkotott oldalam nincs, nem is tervezek, csak hobbiból fogom csinálni, de ezt és ezt követő munkáimat is meg lehet majd tekinteni az Instagram oldalamon: instagram.com/denes.dave.

Amennyiben ez lehetséges, mindenképp szeretném megemlíteni a fotósorozatot készítő és az ahhoz technikát nyújtó orosházi stúdiónkat a Main One Studio-t, melyen részben szintén nyomon lehet követni:

Instagram: instagram.com/mainonestudio

Facebook: facebook.com/mainonestudio

Ez lett volna a Cosplay Interjúk rovatunk negyedik felvonása, benne Dáviddal és a nagyszerű Joker jelmezével, amiről még most is csak alig tudjuk elhinni, hogy az első alkotása. Írjátok meg véleményeteket a rovatról és a mostani alanyunkról, Dávidról itt, a cikk alatt, vagy a Facebook oldalunkon!

Bármiféle egyéb észrevételt szívesen fogadunk e-mailben vagy Facebook üzenetben!

Megéri velünk maradni a “stáblista” után is, ugyanis az interjúk végére készültünk nektek egy apró újítással, ami során hozunk egy képet és ejtünk pár szót a következő interjú alanyáról.

Legközelebb is igyekszünk olyan jelmezekkel jelentkezni, amilyenekkel még nem találkoztatok a rovatban, erre a célra pedig most Vivient láttuk a legalkalmasabbnak, aki több DC témájú cosplay tulajdonosa. Felvezetésként pedig vessetek egy pillantást a nagyszerű Gal Gadot-féle Wonder Woman jelmezére. A rovat következő felvonásában vele találkozhattok majd!

14114799_1431125353570824_502697911013758920_o.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük