DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Discovery nagy hangsúlyt fektetne a DC univerzumra a Warnerrel történt egyesülés után

hírek | 2022. április 15. 18:51 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Alig egy hete megtörtént a WarnerMedia és a Discovery 43 milliárd dolláros üzleti egyesülése. David Zaslav, a két cég ügyvezető igazgatója a felső vezetőségi tagokkal a DC univerzum „nagyjavítását” tervezi.

Ezek a lépések valószínűleg befolyásolnák a fejlesztés alatt álló filmeket és sorozatokat, olyan értelemben, hogy a szerteágazó elemek sokkal közelebb kerüljenek egymáshoz, ezáltal kihozva a legtöbbet a szuperhősműfajból. Zaslav már az üzlet nyélbeütése előtt elkezdett keresni valakit, aki olyan szinten össze tudná fogni a DC tartalmakat, ahogy Kevin Feige teszi a Marvelnél. Zaslav egyik jelöltje erre a posztra Emma Watts, a 20th Century Studios és a Paramount egykori top producere volt, de úgy tűnik, végül nem ő fogja betölteni ezt a tisztséget, azt azonban még nem tudni, hogy kire hárul majd ez a komoly feladat. Zaslav állítólag kevésbé egy „kreatív gurut,” sokkal inkább egy kiváló üzletembert keresne, aki biztosítani tudná, hogy a különböző tartalmak harmonikusan összekapcsolódjanak.

A Discovery szeretne minél többet kiaknázni a DC univerzum nyújtotta határtalan lehetőségekből. Állításuk szerint a stúdió korábban is ért el nagy sikereket, például az Aquamannel és a The Batman filmmel, de úgy érzik, hogy hiányzik a koherencia a stratégiából. Meglátásuk szerint az olyan top kaliberű karakterek, mint Superman a kispadra kerültek, és újra képbe kellene hozni őket. Továbbá példaértékűnek tartják Todd Phillips Jokerét, szerintük így kell és így érdemes másodrangú karakterekhez nyúlni. A Ragadozó madarak szintén ezt az elvet próbálta megragadni, csupán kevesebb sikerrel.

Ezekből a megnyilvánulásokból arra következtethetünk, hogy a jövőben egy sokkal átgondoltabb és koherensebb DC filmes univerzumot fogunk kapni, talán Superman is méltó bánásmódot kap, és esetleg számíthatunk további „Joker-szerű” produkciókra is.

(Forrás: Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük