DC Magyarország

Minden, ami DC!

Dwayne Johnson Black Adam életre keltéséről beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Total Film magazin legújabb számának címlapsztorija a jövőre mozikba kerülő Black Adam, amelyben Dwayne Johnsont végre szuperhős szerepben láthatjuk, vagyis pontosabban szupergonosz/antihős szerepben. A színész a magazinnak adott interjújában kitért néhány részletre a film készítésének folyamatából, és egy ambíciózus jövőbeli tervet is kitűzött lelki szemei elé.

Black Adam a DC képregényes univerzumának egyik legerősebb alakja, és bár a neve még nincs bejáratva az adaptációkat illetően, Johnson mégis több, mint egy évtizede próbálja megvalósítani ezt a számára álomprojektnek számító filmet. A karakter egy rabszolga Kandaq földjén, aki a mágus Shazam (őt már láthattuk a nagyvásznon Djimon Hounsou alakításában) jóvoltából szuperképességekre tesz szert, és bosszúhadjáratba kezd az elnyomói és bántalmazói ellen. Dwayne tömören a „bad motherf*cker” jelzővel illeti a figurát, épp ezért tartott ki ilyen sokáig mellette, és utasított vissza egyéb képregényfilmes szerepeket az elmúlt években. „Hivatalos felkérések sosem voltak, csak néhány beszélgetés stúdió fejesekkel. De Black Adamben mindig volt valami egyedi. Ő egy gonosztevő, vagy antihős, attól függ, hogy értelmezed a gonosz fogalmát. A fájdalma és a haragja a veszteségekből ered, és az elnyomás táplálja. Ha keresztbe tettél neki, a családjának vagy a népének, halott vagy. Pont. Ez ilyen egyszerű.”

Johnson a Dzsungeltúra után ismét együtt dolgozik Jaume Collet-Serra rendezővel, akivel a Black Adam kapcsán az volt a fő kiindulópontjuk, hogy „megváltozzanak az erőviszonyok a DC univerzumban.” Egy igazán tökös filmet akartak összehozni, ami a rajongók tetszését is elnyeri. „Csak egy lehetőségünk van ezeket a karaktereket rendesen felépíteni. Megfigyeltünk néhány hibát, amit a korábbi DC filmek vétettek, és amelyek teljesen jogosan kiakasztottak egy csomó rajongót, köztük engem is. Szem előtt tartottuk a hagyományok és a mitológia tiszteletben tartását, de nem akartunk gátat szabni a kreativitásnak. Mindent megtehetünk, ha a közönség érdekeit tartjuk a legfontosabbnak,” magyarázta a színész a lapnak, majd hozzátette, hogy egy nap el fog jönni a várva várt összecsapás Black Adam és Superman között a vásznon. „Nem tudom, milyen Superman lesz az, és ki fogja játszani, de ezt még nem is kell tudnom. De biztos vagyok benne, hogy megcsináljuk, mert a rajongók ezt szeretnék. Erre alapozunk.”

A szuperhősfilmek esetében kulcsfontosságú szereppel bír a jelmez, amiben az adott képregényhős a füzetek lapjairól átkerülve megjelenik a nagyvásznon. Johnson elárulta, hogy a filmbeli kosztümjének első változatával nem volt megelégedve, sőt, konkrétan utálta. Az ugyanis ki volt párnázva az izmoknál, amire a termetes színésznek semmi szüksége. Miután azonban másodjára magára öltötte a szerelést, immár kitömés nélkül, úgy érezte, valóban ő Black Adam. „Nem csak a karrierem legjobb fizikai formáját akartam elérni, hanem egy olyan alkatot is, ami méltó egy megállíthatatan szupergonoszhoz, aki antihőssé válik. A könnyű megoldás az lett volna, hogy tartom a megszokott edzéstervemet, nem erőltetem meg magam, a jelmezben pedig párnákat teszünk néhány helyre, és senki nem fogja észre venni. De én épp ellenkező módon közelítettem meg a dolgot, elképesztő formába hoztam magam, és újraterveztettem a kosztümöt egy olyanra, ami sehol nincs kitömve.”

Az eredmény már ezeken a hivatalos képeken, valamint a DC Fandome-on látott rövid jelenetben is magáért beszél, és alig várjuk, hogy mindezt teljes terjedelmében láthassuk. A film jelenlegi állás szerint 2022 július 29-én kerül az amerikai mozikba.

(Forrás: Total Film)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük