DC Magyarország

Minden, ami DC!

Új íróval és női főszereplővel készülhet a Plastic Man mozifilm

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Warner Bros leszerződtette Cat Vaskot egy Plastic Man mozifilm szkriptjének megírására. A projekt már két évvel ezelőtt elstartolt, amikor Amanda Idoko (The Mayor) lett felkérve forgatókönyvírónak a vicces akció-kalandfilmhez, ami az 1940-es években debütált DC képregényhősről szól.

Vasko szerződtetése azonban egy új irányba viszi a produkciót, egyes források szerint ugyanis a fejlesztés kezdeti fázisában levő film most már női főszereplőt helyez a középpontba. Egyelőre nem tudni, hogy ez a cím megváltoztatását is eredményezi-e.

Plastic Man eredetileg nem a DC-hez tartozott, Jack Cole a Quality Comics számára alkotta meg a figurát 1941-ben. Amikor a kiadó 1956-ban becsődölt, a DC felvásárolt egy rakás karaktert, köztük a rugalmas szuperhőst is.

Civil nevén ő Patrick Eel O’Brian, aki gengszterből lett jófiú. Egy félresikerült rablás alkalmával lelőtték, és egy bizonyos vegyszer hatása alá is került. A bandája hátrahagyta őt, mivel halottnak hitték, azonban amikor felébred, észreveszi, hogy meg tudja változtatni az alakját, valamint szinte bármilyen módon képes nyújtani a testét, ezzel ő lesz a világ legrugalmasabb embere. O’Brian végül felépül és beáll a rendőrséghez.

A karakter igen nagy népszerűségnek örvend a képregényolvasók körében. Egy ideig az Igazság Ligájának is tagja volt, valamint kapott önálló rajzfilmsorozatot is.

Vasko írói kreditjei között olyan címeket találunk, mint a Margot Robbie főszereplésével készülő Queen of the Air, a Fierce Kingdom, vagy a Lumberjanes című Boom! Comics képregényadaptáció, ami jelenleg animációs sorozat formájában készül az HBO Maxra.

Walter Hamada, a DC filmek produkciós vezetője, valamint Chantal Nong fogja felügyelni a Plastic Man mozi munkálatait.

(Forrás: THR)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük