DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezek a karakterek mutatkoztak be a Doom Patrol 2. évadának új előzetesében

Oszd meg a cikket másokkal is:

A tegnapi nap folyamán egy új előzetes érkezett a Doom Patrol második etapjához, amiben betekintést nyerhettünk az elvárásokhoz illően fura cselekmény részleteibe, és természetesen a régi kedvenceink is visszatértek, ahogy néhány ismerős mellékszereplő is az első évadból. Rajtuk kívül azonban felfedezhettünk pár új arcot is, a továbbiakban őket ismerjük meg kicsit részletesebben.

Mielőtt belevágunk a karakterleírásokba, nézzük meg még egyszer az előzetest.

The Candlemaker

Mivel a második évadban fontos szerep jut Niles Caulder lányának, Dorothynak, voltak találgatások azzal kapcsolatban, hogy talán a The Candlemaker névre hallgató gonosztevő is tiszteletét teszi. Ezek a spekulációk most már hivatalos megerősítést is nyertek. The Candlemaker egy hatalmas pszichés entitás, amit az emberiség kollektív apokalipszisfélelme táplál. A lényt száműzték a mi valóságunk síkjáról, Dorothy azonban rendelkezik olyan képességgel, hogy képzeletbeli teremtményeket valóban megidézzen, így The Candlemaker előtt is egyenes az út, hogy színre lépjen. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi szerepe lesz a karakternek az évadban, de az erejét, valamint a Caulder családhoz fűződő viszonyát tekintve akár betölthetné azt a szerepet is, amit Mr Nobody (Alan Tudyk) az első etapban.

Red Jack

Red Jack szintén egy erős gonosztevő, akiben van potenciál arra, hogy az évad főgonosza lehessen. Azt állítja,hogy ő alkotta az univerzumot, majd saját magát büntetve száműzte magát egy másik dimenzióba, és csak 100 évenként tér vissza a mi világunkba. Amikor legutóbb itt járt, ő volt Hasfelmetsző Jack, de aztán újra nyoma veszett. Red Jack mások fájdalmából és szenvedéséből meríti az erejét. A birtokán van egy élő pillangókból álló gyűjtemény a falra tűzve, ami formában tartja őt a mészárlások közötti években.

Doctor Tyme

Percival Sutter egy briliáns tudós, aki a tehetségét gonosz dolgokra használja. Megtervezett egy 4-X Ray nevű fegyvert, amivel egy csapásra képes gyorsítani vagy lassítani az időt. A képregényekben Sutter végül felhagyott a gonoszkodással, és összefogott a Doom Patrollal, vagyis előfordulhat, hogy a karakter a sorozatban is ezt az utat járja majd be.

The SeX-Men

Az előzetes talán legfurább és legszembetűnőbb új szereplői a The SeX-Men tagjai. Ahogy a név is sugallja, ők egyféle X-Men paródiaként foghatóak fel, vagy legalábbis arra reflektálnak, hogy mennyi hasonlóság van az X-Men és a Doom Patrol között. A The SeX-Men nem feltétlenül gonosztevőkből áll. Ők igazából egy kormány által szponzorált csapat, akik a természetfeletti szexuális szituációkra specializálódtak. A tagok között olyan neveket találunk, mint Captain Kiss, Lieutenant Cuddle és Lieutenant Torture (szabad fordításban Csók Kapitány, Ölelés Hadnagy és Kínzás Hadnagy). Az, hogy felbukkannak a Danny utcában, talán nem is olyan meglepő, tudván, hogy mi minden zajlik arrafelé. Ha pedig a képregényekből indulunk ki, a The SeX-Men várhatóan összefog majd a Doom Patrollal egy közös ellenféllel szemben.


A Doom Patrol második évada a világpremier napján, június 26-án nálunk is elstartol az HBO GO-n, rögtön három résszel, utána pedig egyesével érkeznek az új epizódok hetente.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük