DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az AT&T állítólag eladná a Warner Bros. videojátékfejlesztő részlegét

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az AT&T még 2018-ban vásárolta fel a Time Warnert 109 milliárd dollárért. A vállalatot egy 200 milliárdos tartozás terheli jelenleg, és állítólag fontolóra vették a Warner Bros Interactive Entertainment játékgyártó cég árúba bocsátását közel 4 milliárd dollárért, hogy ezzel próbálják törleszteni az adósságukat.

Meg nem erősített források szerint a Take-Two Entertainment, az Electronic Arts és az Activision Blizzard egyaránt érdeklődését fejezte ki a felvásárlás iránt.

A WB Interactive nevéhez nagyrészt olyan játékok köthetőek, amelyek a Warner által birtokolt franchise-okra épülnek, mint például a Harry Potter, a Trónok harca, a Lego, illetve a DC címek. De ezenkívül hozzájuk tartoznak olyan stúdiók is, mint a Mortal Kombat szériáért felelős NetherRealm, vagy a Batman Arkham játékok mögött álló Rocksteady. Az eladásba ezek az ágazatok is beletartoznának, de a felvásárló cég az alku megkötése esetén sem birtokolná a WB Interactive szellemi tulajdonát, hanem egy licenc szerződés keretében az AT&T továbbra is jövedelemhez jutna ezekből.

Jelenleg több olyan játékról is szólnak pletykák, amelyek a WB Interactive zászlaja alatt készülnének, például egy új Rocksteady projekt és egy Harry Potter RPG. Továbbá egy Batman játék is fejlesztés alatt állhat a WB Montrealnál, amelyre az év elején utalgattak néhány sejtelmes közösségi médiás poszt segítségével.

(forrás: IGN, CNBC)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük