DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Krízis crossover egy elképesztő filmes cameóval lepett meg minket

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Végtelen Világok Krízise crossover egyik ütőkártyája természetesen, hogy minden jelenlegi CW-s szuperhőst felvonultat egy epikus történetben, de talán ennél is nagyobb rajongócsábító tényező, hogy az esemény zsúfolásig van pakolva kisebb-nagyobb easter eggekkel és meglepetés cameókkal. Már a decemberben látott első három részben is bőven kaptunk figyelemre méltó rövid beköszönéseket (néhányat persze beharangoztak előre, mint Tom Welling, Erica Durance vagy Kevin Conroy feltűnését, de azért meglepetésekből sem volt hiány), az alkotók azonban nem lőttek el mindent a tavalyi epizódoknál, hanem, ahogy az sejthető volt, a két utolsó részre is hagytak puskaport, köztük egy nem is akármilyen cameószereplőt.

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Végtelen Világok Krízise crossover negyedik fejezete kapcsán! Csak saját felelősségre olvass tovább, vagy ha már láttad az epizódot!

Az Arrow aktuális epizódjában Barry Allen (Grant Gustin) Oliver/Spectre (Stephen Amell) segitségével a sebességerővel próbálta elteleportálni a Paragonokat az Idő Hajnalára. Sajnos azonban az Anti-Monitor megtámadta őket, és emiatt hőseink szétszóródtak Oliver emlékeiben. Miközben Oliver a Spectre képességét bevetve próbált mindenkit meggátolni abban, hogy kizuhanjanak a sebességerőből és meghaljanak, Barry elindult, hogy megkeressen mindenkit, amikor egy számunkra ismerős arcba botlott: az Ezra Miller által játszott Flashbe!

Miller korábban cameószerepben feltűnt mindkét 2016-os DC Bővített Univerzum moziban, a Batman Superman ellenben és az Öngyilkos osztagban is, aztán 2017-ben már Az igazság ligája oldalán szállt harcba Steppenwolffal és a paradémonokkal, 2022 júliusában pedig végre megkapja a régóta esedékes és sokat halogatott szólófilmjét, Andy Muschietti (AZ 1-2) rendezésében.

A két villámgyors szuperhős a STAR Laborban találkozott, és mindketten összezavarodtak emiatt, főleg Miller Barry-je, akinek fogalma sem volt az egész Krízisről. “Cosplayer vagy? Szeretnél egy közös képet, tesó?” kérdezte Miller karaktere Gustinétól, akinek legkevésbé egy közös szelfire volt épp szüksége. De mivel mindketten Barry Allenek, nem bírták ki, hogy ne rajongják körbe egymás kosztümjeit, mielőtt visszatérnek a küldetésükhöz.

“Ennek nem szabadna megtörténnie,” mondta Gustin/Barry, rácsodálkozva a helyzetre. Azonban, mielőtt megmagyarázhatta volna, hogy miért nem, Miller/Barry eltűnt.

A szóban forgó rövid jelenetet itt külön is megnézhetitek:

Az egyébként sikeresen eltitkolt cameo leleplezése után Grant Gustin kulisszák mögötti képeket osztott meg az Instagram oldalán, ahol leírta, mennyire örül annak, hogy nem szivárgott ki idő előtt ez a meglepetés.

Marc Guggenheim elmesélte, hogy már teljesen elkészültek a crossover epizódok forgatásával, és az utómunkálatokon dolgoztak, amikor érkezett egy hívás a Warner fejesétől, Peter Rothtól, hogy bele tudnák-e rakni Ezrát a crossoverbe, vagyis az egész érdekes módon a stúdió ötlete volt. A forgatás befejezése nem szabott gátat Guggenheim számára, aki mindenképp élni akart ezzel a lehetőséggel, és meg is kezdte a tárgyalást a The Flash showrunnerével, Eric Wallace-szal, valamint megbizonyosodott arról, hogy mindkét színész vállalja a jelenetet. Gyorsan összeállítottak egy “Flash stábot”, mivel az Arrow munkatársai már nem voltak a helyszínen, és leforgatták a rövid cameót, amiről csodával határos módon nem szivárogtak ki információk idő előtt.

Guggenheim továbbá azt is felidézte, hogy Jim Lee kulcsszerepet játszott abban, hogy ez a cameo megvalósulhasson. Amint megtudták, hogy mindkét Barry-t játszó színész benne van a dologban, és ez egy kivitelezhető lehetőség, Guggenheim azonnal elküldte a jelenet vázlatait Jim Leenek és Adam Schlagmannek, aki a DC Entertainment filmes részlegének alelnöke. A lényeg az volt, hogy ez a rövid szösszenet semmilyen formában ne tegyen keresztbe a fejlesztés alatt álló Flashpoint filmnek. Guggenheim állítása szerint Jim Lee tartotta egyben a tárgyalásokat a felek között, gondoskodva arról, hogy minden zökkenőmentesen végbemehessen.

Nem Miller az egyedüli DC filmes név, akit sikerült megnyerni a crossoverre. Robert Wuhl, aki az 1989-es Batman moziban szerepelt, szintén elvállalt egy cameót, mégpedig az esemény első epizódjában. Ugyanakkor Miller az egyetlen aktuális DC mozis színész, aki feltűnt egy Arrowverzum sorozatban.

(forrás: Entertainment Weekly)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük