DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Jokert és a Watchment is díjazták a Critics’ Choice Awards-on

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap éjszaka került sor az idei Critics’ Choice-gálára, amely során a 2019-es év kiemelkedő filmes és tévés teljesítményeit díjazták az amerikai kritikusok. A DC univerzum nagy örömünkre mindkét területen ért el sikereket, hiszen a Joker mozi és az HBO által gyártott Watchmen sorozat is bezsebelt két-két szobrot a rendezvényen.

Joaquin Phoenix és Hildur Gudnadóttir a Golden Globe után ezeket az elismeréseket is begyűjtötte férfi főszerepért és filmzenéért. Ezzel tovább növekedtek Todd Phillips rendezésének esélyei az Oscar-díjátadón az említett kategóriákban. A filmnek a további 5 jelölését (legjobb film, rendező, adaptált forgatókönyv, fényképezés, díszlet, smink) nem sikerült díjra váltania.

A Watchmen sorozat két színészi kategóriában győzedelmeskedett. Regina King lett a legjobb női főszereplő, Jean Smart pedig a legjobb női mellékszereplő, mindketten drámasorozatban. A Damon Lindelof által készített sorozat összesen 4 jelölést szerzett, ám a maradék 2 kategóriában (legjobb férfi mellékszereplő – Tim Blake Nelson, legjobb dráma) végül alulmaradt.

(forrás: Hollywood Reporter, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük