DC Magyarország

Minden, ami DC!

5 képregény ötlet karácsonyra, amellyel még a legnagyobb rajongókat is meglepheted

Oszd meg a cikket másokkal is:

Most vasárnap 10 és 16 óra között tartják a Lurdy-házban a 15. Hungarocomix fesztivált, amelyen egyrészt rengeteg érdekes és izgalmas program várja a látogatókat, másrészt itt a remek alkalom, hogy karácsony előtt még beszerezzük a legjobb képregényeket ajándékba. Az alábbiakban összeszedtünk 5 képregényt, amely között mindenki találhat kedvére valót.

Ha könnyed szórakozásra vágysz…

Bill Waterson: Kázmér és Huba felfedezése (Vad Virágok Könyvműhely)

Kázmért és Hubát senkinek sem kell bemutatni, hiszen Garfield és Snoopy mellett talán a világ legismertebb képregény karakterei, szórakoztató történeteiket több mint 30 éve olvashatja a nagyközönség. A legújabb kötet Bill Watterson személyes beszámolója egy mélyinterjú, és az eredeti képsorokhoz fűzött kommentárok segítségével arról, hogyan jött létre Kázmér és Huba csodája. A kötet széles válogatást tartalmaz a Kázmér és Huba képsorok eredeti rajzaiból, Watterson korai munkáiból, festményeiből, illetve az őt inspiráló képregényekből is. A 160 oldalas, színes kötet keménytáblás kötésben jelent meg.

Amikor összejön a család …

Gerard Way & Gabriel Bá: Esernyő akadémia – APOKALIPSZIS SZVIT és DALLAS (Vad Virágok Könyvműhely)

A karácsony a családi összejövetelekről, békés beszélgetésekről szól. Ám mi a helyzet egy szuperképességgel megáldott, diszfunkcionális családnál?
Egy megmagyarázhatatlan világszintű jelenség során negyvenhét különleges gyermek születik váratlanul olyan anyáktól, akik korábban nem mutatták jelét terhességnek. A milliomos feltaláló, Reginald Hargreeves a gyermekek közül hetet örökbe fogad. Amikor ennek okáról faggatják, mindig csak annyit válaszol: „Hogy megmentsem a világot.“ Ez a hét gyermek alkotja az Umbrella Akadémiát, a furcsa erővel rendelkező szuperhősök nem éppen szokványos családját. A nagysikerű Netflix sorozat alapjául szolgáló Esernyő akadémia 184 oldalas kötetei elérhetőek normál, illetve limitált kiadásban is.

Ha változtatni szeretnél az életeden…

Bryan Lee O’Malley: Repeta (Fumax)

A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Scott Pilgrim-sorozat alkotójának új története életszagú fordulataival, humorával, frissességével üde színfolt a hazai képregények között. A történet a “mi lenne, ha…” kérdéskört járja körül és egy fiatal lány szemén át mutatja meg a világot, amelyben egy csodagomba segítségével megváltozhat az ember élete… A 330 oldalas színes, keménytáblás kötet ne hiányozhat egy gyűjtő polcáról sem.

Bírod a prosztó humort?

Deadpool: Zsémbes zsoldos / Deadpool-alakulat: Ölőhang / Deadpool-alakulat (Fumax)

Az utóbbi évek egyik legnagyobb mozifilmes közönségsikere egyértelműen a Ryan Reynolds által alakított Deadpool nevéhez köthető. A nagyszájú zsoldos, aki minden sérülésből felépül és rendszeresen lebontja – mit lebontja, letarolja! – a 4. falat ezúttal olyan izgalmas, világokat átölelő kalandba keveredik, ahol 1 Deadpool már nem is elég. Mindhárom kötet a filmekben is bemutatott humorra épít, amihez rengeteget hozzáad a zseniális magyar fordítás is.

Ha már unod a szuperhős sztorikat és jobban vonzz Stephen King világa…

Joe Hill és Gabriel Rodríguez: Locke & Key – Kulcs a zárját első, második és harmadik kötet (Fumax)

Jegyezd meg a nevet: Joe Hill. A kortárs horror egyik legnagyobb mestere, Stephen King fia ebben a fantasztikus mesében 3 testvér történetét meséli el. A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja. A képregényből februárban sorozat is érkezik a Netflixre.

(Forrás: AAP)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük