DC Magyarország

Minden, ami DC!

Andy Serkis Alfrédot, Colin Farrell pedig Pingvint játszhatja a The Batmanben

Oszd meg a cikket másokkal is:

Andy Serkis tárgyalásokat folytat, hogy eljátszhassa Bruce Wayne hűséges inasát, Alfred Pennyworthöt Matt Reeves filmjében, Colin Farrellt pedig a klasszikus gonosztevő, Pingvin szerepére szemelte ki a Warner. Ha megegyezés születik, akkor ő lesz a harmadik ellenfél, aki megnehezíti majd Batman (Robert Pattinson) dolgát, Zoe Kravitz Macskanője és a Paul Dano által megformált Rébusz mellett.

Ha Serkis megkapja a szerepet, olyan neveket fog követni a sorban, mint Alan Napier, Michael Gough, Michael Caine, Jeremy Irons és Sean Pertwee, akik korábban bújtak a karakter bőrébe a nagyvásznon vagy a tévéképernyőkön. Serkis és Reeves jó kapcsolatban állnak egymással, hiszen dolgoztak együtt a Majmok bolygója trilógia második és harmadik felvonásán, ahol Serkis a főszereplőt, Cézárt alakította. Korábban őt leginkább a motion capture munkái kapcsán ismerhettük, olyan filmek révén, mint a Gyűrűk ura trilógia vagy a 2005-ös King Kong. Feltűnt továbbá a Bosszúállók: Ultron korában és a Fekete Párducban gonosz szerepben, de rendezőként is tevékenykedett már a Maugli című produkción, legközelebb pedig a Venom második részét fogja direktorként jegyezni.

Farrell egy nagyon változatos színészi munkásságot tudhat magáénak olyan címekkel, mint az Erőszakik, a Dumbó, a Homár, a Nyughatatlan özvegyek, a Legendás állatok és megfigyelésük vagy a Törvény nevében második évada. Ugyanakkor szupergonosz szerepben is láthattuk már a nem épp közkedvelt 2003-as, Ben Affleck-féle Daredevil moziban. Pingvin karakterét korábban Burgess Meredith játszotta a hatvanas évekbeli Batman filmben és sorozatban, Danny DeVito hátborzongató alakításában láthattuk a Batman visszatérben, Robin Lord Taylor pedig a Gotham sorozatban bújt a figura bőrébe. Reeves filmje kapcsán egy ideig Jonah Hill neve merült fel Pingvin szerepére (ahogy Rébuszéra is), majd miután vele nem történt szerződéskötés, egyes források Seth Rogent pletykálták, mint lehetséges Oswald Cobblepot.

A már említett szereplőkön kívül még biztosan tudható, hogy Jeffrey Wright (Az éhezők viadala, Westworld) játssza majd Gordon felügyelőt, ezt maga a rendező is megerősítette a Twitter oldalán.

Nyáron már megkezdődtek a film előkészületi munkálatai, a forgatás kezdetének pontos dátuma pedig nem ismert, de várhatóan 2019 végétől vagy 2020 elejétől foroghatnak a kamerák.

A The Batman 2021. június 25-én kerül az amerikai mozikba.

(Forrás: Deadline, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük