DC Magyarország

Minden, ami DC!

Jeffrey Wright lehet a Batman film Gordonja, Jonah Hill pedig gonosztevő szerep kapcsán tárgyal

Oszd meg a cikket másokkal is:

A jó és a rossz oldal is bővülhet egy-egy névvel.

A Westworld sorozatból is ismert Jeffrey Wright tárgyalásokat folytat, hogy életre kelthesse a sötét lovag állandó segítőjét, Gordon felügyelőt Matt Reeves The Batman című filmjében. Érdekesség, hogy Wright előtt a stúdió Mahershala Alit szerette volna megnyerni a szerepre, őt azonban leszerződtette a Marvel Studios a Penge film élére.

Rajta kívül Jonah Hill is a fedélzetre kerülhet. A producerek már rég kiszemelték őt a projekthez, a casting munkálatokat azonban szüneteltették addig, amíg megtalálják Batman megformálóját. Egyelőre nem történt szerződéskötés, és az is előfordulhat, hogy nem is fog, de mindkét oldal Hill csatlakozását támogatja. Az, hogy kit alakíthat majd, jelenleg próbálják eldönteni, de egyes információk szerint egy gonosztevőről lenne szó, állítólag Pingvinről vagy Rébuszról folynak a beszélgetések.

Jim Gordon attól függően, hogy karrierje melyik pontján látjuk őt, a Gothami rendőrség nyomozója vagy felügyelője, továbbá Batman kelletlen szövetségese. A karaktert korábban Gary Oldman játszotta Christopher Nolan trilógiában, JK Simmons pedig Az igazság ligájában. A tévéképernyőn Ben McKenzie bújt a figura bőrébe az öt évadot megélt Gotham sorozatban.

Wrightot legközelebb Az aranypinty című filmben, valamint Steven Soderbergh pénzügyi drámájában, a The Laundromatban láthatjuk. A nevét megtaláljuk továbbá a következő James Bond mozi, a No Time to Die stáblistáján, illetve szerepet vállalt Wes Anderson következő rendezésében, a The French Dispatchben. Korábban olyan produkciókban tűnt fel, mint az Éhezők viadala franchise vagy a Casino Royale. Hamarosan a Marvel berkeiben is kipróbálhatja magát, ő lesz ugyanis Watcher szinkronhangja a Disney+ What If… című animációs sorozatában.

Hill az elmúlt években nagyon válogatós lett a filmszerepei kapcsán. A vígjátékok állandó sidekick figuráiból két Oscar-jelölésig vezetett a karrierje. Játszott együtt Brad Pitt-tel és Leonardo DiCaprioval is, valamint neves rendezőkkel volt lehetősége dolgozni. Jelentősebb munkái között olyan címeket találunk, mint a Haverok fegyverben, A Wall Street farkasa, a Pénzcsináló vagy a Jump Street filmek.

A The Batman főszerepében Robert Pattinson lesz látható, a film pedig földhözragadtabb megközelítéssel nyúl a denevérember karakteréhez, és Batman több ismert ellenfelét is felvonultatja. A gonosztevők castingja még korai fázisban van.

A rendezői feladatokat Matt Reeves látja el a saját forgatókönyve alapján, valamint producerként is részt vesz a projektben Dylan Clark mellett, akivel A majmok bolygója mozikon is együtt dolgozott.

A film előkészületi munkálatai állítólag már nyáron elkezdődtek, és bár hivatalos dátum nincs a forgatás kezdetéről, beszámolók szerint még az idei év végétől, vagy 2020 elejétől foroghatnak a kamerák.

A The Batman 2021. június 25-től kerül az amerikai mozik műsorára.

(forrás: Variety, THR, EW, Justin Kroll via Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük