DC Magyarország

Minden, ami DC!

Kiderült, hogy kik lesznek a Mocsárlény sorozat szinkronhangjai

Oszd meg a cikket másokkal is:

Novemberben bőven lesz néznivalónk, ugyanis nem csak a Batwoman és a Watchmen sorozatok folytatódnak az HBO GO-n, hanem november 8-án érkezik a Mocsárlény teljes első évada magyar felirattal és szinkronnal egyaránt. A Swamp Thing a DC Universe streaming szolgáltató eddigi egyetlen pórul járt sorozata, hiszen nem csak, hogy nem kapott második évados berendelést (a Titans és Doom Patrol sorozatokkal ellentétben), de még az első etapját is menet közben rövidítették meg három epizóddal. Ennek ellenére a mocsári lény története népes rajongótáborra tett szert, akik azóta is lelkesen kampányolnak a közösségi oldalakon a sorozat megmentéséért. Most pedig a magyarországi nézőkhöz is eljut ez a különleges hangulatú DC adaptáció, ráadásul ismerős szinkronhangok közreműködésével.

A legérdekesebb egybeesés, hogy az Abby Arcane-Swamp Thing párost Bogdányi Titanilla és Varga Rókus szólaltatja meg, akik az Aquaman moziban Mera és Arthur magyar hangjai voltak. Az Alec Holland szinkronjáért felelő Czető Roland a Flash rajongóknak is ismerős lehet, ő ugyanis Cisco hangja, nem mellesleg Havas Jonként is hallhattuk őt a Trónok Harcában. Kárpáti Levente számára sem ismeretlen a DC történetek világa, hiszen ő Lucifer megszólaltatója, most pedig egy gonosz szerepben, Jason Woodrue-ként bizonyíthat. Aki azonban igazi veteránnak számít a DC univerzumban, az Epres Attila, aki a Swamp Thingben a főgonosz Avery Sunderlandet szinkronizálja. Korábban ugyanis ő volt Dr. Sivana a Shazam moziban, John Diggle az Arrowban, Gordon felügyelő a Nolan trilógia második és harmadik felvonásában, valamint Rorschach a Watchmen filmben.

Álljon itt a sorozat teljes magyar stáblistája:

ABBY ARCANE (Crystal Reed) – BOGDÁNYI TITANILLA
MARIA SUNDERLAND (Virginia Madsen) – OROSZ ANNA
ALEC HOLLAND (Andy Bean) – CZETŐ ROLAND
SWAMP THING (Derek Mears) – VARGA RÓKUS
MATT CABLE (Henderson Wade) – VARGA GÁBOR
LIZ TREMAYNE (Maria Sten) – SOLECKI JANKA
MADAME XANADU (Jeryl Prescott) – CSERE ÁGNES
AVERY SUNDERLAND (Will Patton) – EPRES ATTILA
LUCILIA CABLE (Jennifer Beals) – NÉMETH KRISZTA
JASON WOODRUE (Kevin Durand) – KÁRPÁTI LEVENTE

Magyar szöveg: IMRI LÁSZLÓ
Hangmérnök: BOGDÁN GERGŐ, HEGEDE BÉLA
Vágó: KRÁNITZ BENCE
Gyártásvezető: ÚJRÉTI ZSUZSA
Szinkronrendező: PUPOS TÍMEA
Produkciós vezető: MARJAY SZABINA


A Swamp Thing első (és eddig egyetlen) évadáról mi is pozitívan vélekedtünk a kritikánkban, amit ide kattintva újra elolvashattok.

(Forrás: HBO Press, APP, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük